رسانههای ایران روز سهشنبه از کشته شدن پنج عضو دیگر سپاه در سوریه خبر دادهاند. به این ترتیب میانگین تلفات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دو هفته گذشته به بیش از یک نفر در روز رسیده است. این درحالی است که جانشین فرمانده سپاه پاسداران میگوید این تعداد زیاد نیست و تنها بیشتر از گذشته به چشم میآید.
به گزارش خبرگزاری فارس، ابوذر امجدیان از استان کرمانشاه، محمدرضا عسگریفرد و جبار عراقی از استان خوزستان، حمیدرضا دایی تقی و پویا ایزدی از استان اصفهان آخرین افراد سپاه پاسداران هستند که در سوریه کشته شدهاند.
تا روز دوشنبه تلفات اعلام شده سپاه در دو هفته گذشته به عدد ۲۰ رسیده بود.
رسانههای منتسب به نهادهای نظامی و امنیتی ایران همانند تمامی کشتهشدگان پیشین سپاه در مورد این افراد هم تاکید کردهاند که در "عملیات مستشاری" کشته شدهاند.
برخی از این ۲۵ سپاهی و بسیجی کشته شده در سوریه دارای درجات بالای نظامی بودهاند، اما عالیترین مقام نظامی کشته شده حسین همدانی است، که مرگ او با واکنش گسترده مقامات ارشد ایران مواجه شد.
همزمان حسن شمشادی، خبرنگار سابق تلویزیون دولتی ایران در سوریه، که به نظر میرسد همراه نیروهای نظامی ایران در منطقه حضور دارد و خبر کشته شدن تعدادی از این افراد را او برای بار اول منتشر کرد، از عملیاتی در شمال استان لاذقیه به نام "انتقام سخت" خبر داده است.
به گفته او برنامهریزی و طراحی این عملیات و تجهیز نیروی انسانی و جابجایی و آموزش آنها، نزدیک به پنج ماه طول کشیده و نیروهای نظامی "مستشاری" ایران که "به درخواست طرف سوری" تعدادشان افزایش پیدا کرده است، نقشی مهم و تعیینکننده در این عملیات دارند.
به نظر میرسد که افزایش شمار کشتهشدگان سپاه در روزهای اخیر مربوط به حضور در همین عملیات باشد.
از سوی دیگر دوشنبه شب، حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یک گفتوگوی تلویزیونی به بیان جزئیات حضور نیروهای نظامی ایران در سوریه پرداخت و گفت که تعداد تلفات سپاه در سوریه "زیاد نیست، منتهی نسبت به گذشته بیشتر به چشم میآید."
به گفته این مقام ارشد نظامی ایران، نیروهای سپاه در چهار سطح راهبردی، عملیاتی، تاکتیکی و فنی به ارتش سوریه کمک میکنند.
آقای سلامی در ادامه توضیح داد که افزایش تعدادکشتههای سپاه به دلیل آن است که "از چند ماه قبل که نظام سوریه به کمک ما بازسازی ارتش را در دستور کار قرار داد و درخواست کمک مستشاری عمیقتر از ایران کرد، طبیعتا نیازمند توسعه آموزشها بود. سطح حضور ما از لحاظ کمی و کیفی افزایش یافت."