سیانان به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی خانوادههای بازیکنان تیم ایران را تهدید به زندان و شکنجه کردهاند. به نوشته سی ان ان این تهدید به دلیل احتمال حمایت بازیکنان از اعتراضات مردمی مقابل تیم فوتبال آمریکا در آخرین بازی دور گروهی بوده است.»
تهدید خانوادهها در پی امتناع بازیکنان ایرانی از خواندن سرود ملی کشور در بازی اول مقابل انگلیس و حواشی ایجاد شده پس از برد تیم ولز صورت گرفته است. منبع سیانان دستگاه امنیتی تهدید کننده را سپاه پاسداران اعلام کرده است.
به گفته این منبع به بازیکنان گفته شده است که در صورت نخواندن سرود ملی یا پیوستن به هرگونه اعتراض سیاسی علیه جمهوری اسلامی، خانوادههایشان با «خشونت و شکنجه» مواجه خواهند شد.
نگرانی دستگاههای امنیتی پس از آن شدت گرفته است که پس از همراهی بازیکنان در خواندن سرود و شادی پس از پایان بازی با ولز، انتقادات بسیاری از طرف افکار عمومی متوجه بازیکنان شد و فشار فضای مجازی به اوج رسید.
سیانان گزارش کرده است که منبع مطلع از نزدیک فعالیت سازمانهای امنیتی ایران در جام جهانی را رصد میکند و به گفته این منبع، دهها نیروی سپاه پاسداران، بازیکنان ایرانی را تحت کنترل دارند تا خارج از اردو ملاقات یا مصاحبه هماهنگنشده نداشته باشند.
این منبع گفته است: «تعداد زیادی از افسران امنیتی ایرانی در قطر هستند که اطلاعات را جمعآوری کرده و بازیکنان را زیر نظر دارند.»
گفته میشود مقامات جمهوری اسلامی پس از رویدادهای بازی مقابل انگلیس، برنامهریزی مفصلی برای اعزام طرفداران حکومتی و به اصطلاح خودی و کنترل جو ورزشگاه داشتند.
گروهی از این تماشاگران در اکثر دقایق به دنبال دوربینهای فیلمبرداری بودند تا در موقعیت مناسب برای بینندههای تلویزیونی ابراز احساسات کنند.
برخی عوامل حکومتی پیش از آغاز مسابقه تماشاگرانی را که با پرچمهای شیر خورشید راهی ورزشگاه شده بودند هدف آزار و اذیت قرار دادند. همچنین از ورود افرادی که لباسهایی با شعارهایی مانند «زن زندگی آزادی» یا پیراهنهای با نام «مهسا امینی» بر تن داشتند، به طور گستردهای جلوگیری میشد.
ز نکات جالب توجه، همکاری نزدیک مقامات قطری با حکومت ایران بود، و مأموران انتظامی مانع ورود پرچم، اعلامیه، و پوشاکی شدند که به زعم آنها حاوی پیام یا شعار سیاسی بود.
کنترل تماشاگران در طول مسابقه نیز وجود داشت و برخی از ایرانیان از برخوردهای نامناسب مأموران قطری گله داشتند.
با این حال تعدادی از تماشاگران به سرکوب خشونتآمیز جمهوری اسلامی اعتراض کردند، و در لحظاتی نیز نام علی کریمی و وریا غفوری را فریاد زدند.