لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۱۶

وزیر خارجه آمریکا: ما در کنار قربانیان نقض آزادی مذهبی در ایران ایستاده‌ایم


مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی خود درباره «پیشبرد ارزش‌های آمریکا» در نشست سالیانه ارزش‌های رأی دهندگان که در واشنگتن برگزار شد، آزادی مذهب را از ارکان جوامع دمکراتیک قلمداد کرد و ایران را نمونه زیر پا گذاشتن حقوق اقلیت‌های مذهبی دانست.

در این نشست که توسط «مرکز شورای پژوهشی خانواده» برگزار شد، مایک پمپئو با تاکید بر آزادی‌های تصریح شده در قانون اساسی آمریکا گفت: «آزادی مذهب از زیرساخت‌های ضروری یک جامعه آزاد است. اما متاسفانه در حال حاضر ۸۰ درصد جمعیت دنیا در کشورهایی زندگی می کنند که محدودیت‌های زیادی برای این حق اساسی قائل می‌شوند.»

آقای پمپئو با اشاره به وضع اقلیت‌های مذهبی در ایران گفت اطمینان دارد قلب بسیاری از آمریکایی‌ها با مشاهده آنچه در ایران بر سر مسیحیان و سایر اقلیت‌های مذهبی می‌آید فشرده می‌شود.

او گفت: «اوایل امسال، خبر تکان دهنده‌ای درباره ۲۰ ایرانی نوکیش مسیحی منتشر شد که ناچار شدند برای غسل تعمید خود، به صورت مخفیانه به کشور دیگری سفر کنند و در استخر یک هتل مراسم مذهبی شان را به جا آورند. می بینید چه بلاهایی سر مسیحیان ایران می آورند؟»

او گفت مثال‌های مشابه زیادی از کینه ورزی دولت ایران در ۴۰ سال گذشته با اقلیت‌های مذهبی وجود دارد، از جمله اعدام یک درویش ایرانی در ماه‌های که با حکم یک دادگاه فرمایشی اعدام شد.

آقای پمپئو اضافه کرد: «ما کنار مسیحیان، یهودیان، دراویش، مسلمانان، زرتشتیان و بهاییان و سایر اقلیت‌های مذهبی ایران که حقوق انسانی شان توسط رژیم ایران نقض شده، ایستاده ایم. آزادی آنها در پیروی و به جا آوردن آئین‌های مذهبی، برای ما بسیار مهم است.»

وزارت خارجه آمریکا خرداد امسال نیز در گزارش سالانه آزادی مذهب به موارد نقض حق آزادی مذهب و حقوق بشر در سال ۲۰۱۷ در ایران اشاره کرد.

در بخشی از گزارش وزارت خارجه به نقض حقوق مسلمانان سنی، پیروان آئین بهائی و مسیحیان اشاره شده و آمده بود که از سال ۲۰۰۰ مسئولان ایرانی بیش از ۶۰۰ مسیحی و نوکیش را بازداشت کردند.

در گزارش وزارت خارجه آمریکا به موارد نقض حقوق بشر یهودیان، زرتشتیان و پیروان آئین عرفانی اهل حق یا یارسان نیز اشاره شده بود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG