لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۱۵

یادداشت مایک پمپئو در نشریه آمریکایی: آزار مذهبی در ایران و چین باید به پایان برسد


یادداشتی در روزنامه «یو اس ای تودی» از مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا

اقلیت های مذهبی در سراسر جهان تحت آزار و ایذاء قرار دارند و از حقوق بشر محروم هستند. این مساله ای است که بسیاری از کشورها برای حل آن باید با هم کار کنند.

ماه گذشته رژیم ایران، محمد ثلاث، یک عضو جامعه دراویش گنابادی را به دلیل عقایدش مورد آزار قرار داد و در پی برخورد خشونت آمیز نیروهای امنیتی و دراویش گنابادی، بر مبنای شواهدی پرسش برانگیز، به اعدام محکوم کرد. محمد ثلاث و حامیانش بر بیگناهی او تاکید داشته و بنا بر گزارش ها می گفتند زیر شکنجه به اعتراف اجباری تن داده بود. متاسفانه محمد ثلاث در ۲۸ خرداد در زندان مخوف رجایی شهر به دار آویخته شد.

مرگ ثلاث بخشی از سرکوب گسترده تر دراویش گنابادی است که پیشتر آغاز شده بود. صدها درویش در ایران به دلیل عقایدشان کماکان در زندان هستند و شماری از آنها به دست نیروهای بی رحم امنیتی کشته شده اند. نابردباری مذهبی رژیم ایران شامل حال مسیحیان، یهودیان، سنی ها، بهایی ها، زرتشتیان و دیگر اقلیت های مذهبی هم می شود که صرفا به آداب دینی شان عمل می کنند.

پیروان عقاید بی شماری در سراسر جهان از نقض اساسی ترین حق بشری رنج می برند. وزارت خارجه آمریکا اوایل سالجاری میزبان شش روزنامه نگار اویغور ساکن ایالات متحده بود که برای بخش اویغور «رادیوی آسیای آزاد» فعالیت می کنند. بنا بر گزارش های آنها، مقامات چین صدها هزار اویغور و دیگر اقلیت های مسلمان را در اردوگاهی در شین جیانگ در بازداشت نگه می دارند. یک ژورنالیست از بازداشت ۲۳ عضو خانواده اش در منطقه خبر می دهد. او هم مانند دیگران کمترین اطلاعاتی از وضعیت بستگانش ندارد.

در برمه، از اوت ۲۰۱۷، نزدیک به ۷۰۰ هزار روهینگیایی در کارزار پاکسازی قومی نیروهای امنیتی برمه مجبور به فرار به بنگلادش شده اند. بنا بر گزارش ها، کودکان، سالمندان و افراد ناتوان زنده در خانه هایشان سوخته اند.

در سودان، دولت یک کلیسای پرسبیترین انجیلی را در ماه فوریه پس از دستور تخلیه ساختمان بدون هشدار قبلی تخریب کرد. این تازه ترین نمونه از تخریب کلیساها در این کشور است.

آزادی مذهبی یک حق خدادادی است که همه مردم از آن برخوردارند. به همین دلیل پرزیدنت ترامپ برای حفاظت از آن در سراسر جهان دست به اقدام زده است.

وزارت خارجه از ۲۴ تا ۲۶ ژوییه رهبران مذهبی، گروه های جامعه مدنی، نجات یافتگان از آزار و ایذاء مذهبی و نمایندگان دولت های خارجی را برای حضور در نخستین «اجلاس وزیران برای پیشبرد آزادی مذهبی» در واشنگتن گرد هم می آورد. مایک پنس، معاون ریاست جمهوری آمریکا، و دیگر اعضای ارشد دولت ترامپ در این اجلاس شرکت خواهند داشت. هدف ما ساده است: ترویج حق خدادادی ایمان به آن چه می خواهید اعتقاد داشته باشید.

برای این مهم باید همه صداها در گروه های جامعه مدنی، رهبران مذهبی و دولت ها با هم همکاری کرده در باره نقض آزادی مذهبی گزارش بدهند، در برابر سرکوب آن محکم بایستند و آزادی مذهبی را به یک اولویت سیاست خارجی خود بدل کنند.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG