درخواست اعاده دادرسی به پرونده سیامک نمازی، شهروند آمریکایی ایرانیتبار که به اتهام جاسوسی در زندان اوین به سر میبرد، از سوی شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور رد شد.
مهرداد قربانی، وکیل آقای نمازی، چهارشنبه ۲۸ آذر ضمن اعلام این مطلب به خبرگزاری ایلنا گفته است پرونده او خارج از نوبت به شعبه ارجاع شد، اما این درخواست در سایت دیوان عالی کشور رد شده است.
سیامک و پدرش محمدباقر نمازی، دو شهروند آمریکایی ایرانی تبار که حدود سه سال است به اتهام جاسوسی در زندان به سر می برند، به ۱۰ سال حبس محکوم شدهاند.
این وکیل دادگستری همچنین گفت که درخواست اعاده دادرسی محمدباقر نمازی هنوز وارد شعبه نشده و در نوبت قرار گرفته است.
مقامات ایالات متحده بارها خواستار آزادی فوری این دو شدهاند، اما مقامات جمهوری اسلامی پاسخی به این خواسته نداده اند.
دو هفته پیش، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در واکنش به نامه خانواده زندانیان سیاسی در ایران، ضمن تاکید بر رفتار ناعادلانه جمهوری اسلامی، از تهران خواست زندانیان سیاسی و شهروندان آمریکایی «گروگان گرفته شده در ایران» را فورا آزاد کند.
در این نامه که خطاب به رهبران نهادهای حقوق بشری و خانم هیلی نوشته شده بود، خانواده های هفت تن از زندانیان سیاسی در ایران از جمله سیامک و باقر نمازی دو آمریکایی ایرانی تبار، خواستار تلاش برای آزادی عزیزانشان شده بودند.
خانم هیلی در بیانیه خود به این مناسبت یادآور شده بود: سوابق طولانی رژیم ایران در نقض حقوق بشر به خوبی شناخته شده است. پرونده های قضایی، محاکمات و احکام غیرشفاف برای شهروندان ایرانی و همچنین شهروندان دیگر کشورها از جمله چند شهروند آمریکا همچنان ادامه دارد. خانوادههای تعدادی از این زندانیان با هم نامه سرگشادهای به رهبران جهان، سران سازمانهای حقوق بشری و رسانهها نوشتند تا نسبت به وضعیت عزیزان خود آگاهی رسانی کنند.
خانم هیلی در پایان گفته بود که جمهوری اسلامی ایران افراد بیگناه را بدون ارائه دلیل و برگزاری روند عادلانه محاکمه به زندان انداخته است. آنها باید به سرعت آزاد شوند و به خانوادههایشان بازگردند.
نامه مذکور را خانوادههای «احمدرضا جلالی» پزشک زندانی، کامران قادری شهروند اتریشی-ایرانی، سیامک و باقر نمازی دو آمریکایی ایرانیتبار، نزار زاکا شهروند لبنانی مقیم آمریکا، سعید ملک پور کانادایی ایرانیتبار و رابرت (باب) لوینسون امضا کردهاند.
پیش از این سنای آمریکا در آبان سال گذشته با تصویب قطعنامهای خواستار آزادی شهروندان آمریکایی از جمهوری اسلامی شده بود.
مهر ۱۳۹۷ خانواده وانگ و دیگر آمریکایی ها و خارجی های زندانی در ایران، خواستار کمک جامعه جهانی برای آزادی عزیزان شان شدند.