محمود احمدی نژاد بازداشت حمید بقایی، معاون خود در دولت دهم را «ظلمی بزرگ» خواند و خواستار آزادی او شد. رئیس جمهوری پیشین ایران روز سه شنبه ۲۰ تیر، دو روز پس از بازداشت حمید بقایی، در نامهای خطاب به مردم ایران آقای بقایی را پاکدست و انقلابی خواند و از بازداشت دوباره او بدون ادله کافی انتقاد کرد.
او با اشاره به اصول قانون اساسی درباره حقوق شهروندی از جمله اصل برائت شهروندان، لزوم داشتن ادله در بازداشت، ممنوعیت شکنجه و فشار در اقرار، ممنوعیت هتک حرمت متهمان و لزوم داشتن وکیل، آنچه که بر حمید بقایی در دو سال گذشته پس از بازداشت اول او گذشت را ظلمی بزرگ و مغایر با این اصول قانون اساسی دانست.
این انتقاد آقای احمدی نژاد در حالیست که در دوره ریاست جمهوری او بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی نسبت به نبود همین حقوق شهروندی مورد اشاره، انتقاد داشتند.
نقض حقوق اولیه بازداشت شدگان و متهمان به ویژه پس از اعتراضات سال ۸۸ به طور گسترده صورت گرفت اما دولت آقای احمدی نژاد هیچگاه نسبت به آن اعتراض نکرد.
محمود احمدی نژاد، خود و همکارانش نزدیکش در دولت دهم را مرغ عزا و عروسی دانست که در میانه درگیری گروههای سیاسی قربانی میشوند. او با گفتن اینکه «روزی در مجلس موضوعی را مطرح کردیم و رسیدگی هم نشد»، تلویحا به انتشار فیلم فساد مالی برادر رئیس قوه قضائیه اشاره کرد و پرسید که آیا همچنان باید چوب این موضوع را بخورد؟
رئیس جمهوری پیشین ایران در ادامه از رئیس قوه قضائیه خواست که دستور دهد آقای بقایی هر چه زودتر آزاد شود. او همچنین اشاره کرد که در این مورد نامهای هم به رهبر جمهموری اسلامی نوشته است.
یکشنبه گذشته علی اکبر جوانفکر، مشاور رسانهای احمدی نژاد اعلام کرده بود که آقای بقایی پس از اینکه توسط ماموران به دادسرا برده شد، با قرار وثیقه ۵۰ میلیارد تومانی از سوی بازپرس پرونده خود مواجه شد و به دلیل ناتوانی در ارائه وثیقه بازداشت شد.
آقای بقایی دو سال پس از پایان کار دولت محمود احمدینژاد، توسط دستگاه قضایی احضار و بازداشت شده بود.
اگر چه قوه قضائیه ایران اتهامات آقای بقایی را اعلام نکرد، اما خبرهای غیررسمی حاکی از نقش او در فساد مالی و تخلفات اداری در دولت پیش بود. آقای احمدی نژاد اما بقایی را مدیر پاکدست و انقلابی خواند.
دیوان عدالت اداری که حکم به چهار سال انفصال از خدمت آقای بقایی داده بود، اعلام کرده بود که حکم پیشین این دیوان مبنی بر بازگشت ۳۵ اثر ماندگار ثبت شده در فهرست آثار میراث فرهنگی به مالکانشان توسط حمید بقایی اجرا نشده بود.
آقای بقایی علاوه بر معاونت اجرایی رئیس جمهوری، برای مدتی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دولت آقای احمدی نژاد بود.
به گفته آقای جوانفکر، آقای بقایی در دوره قبل، بیش از دویست روز در بازداشت بود و سرانجام بدون کیفرخواست و بدون وثیقه و بر اساس دستور یک مقام عالی نظام، فقط با قید کفالت آزاد شد.
حمید بقایی و محمود احمدی نژاد خود را داوطلب نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایران کردند اما صلاحیت آنها از سوی شورای نگهبان رد شد.
نهادهای بین المللی و گزارش سالانه حقوق بشر آمریکا، عملکرد شورای نگهبان را مانع برگزاری انتخابات آزاد در ایران می دانند.