کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران ایران میگوید روز یکشنبه مردم معترض همدان در محدوده خیابان بوعلی تظاهرات کردند و مورد یورش نیروهای حکومتی قرار گرفتند.
این در حالی است که ماموران حکومتی جمهوری اسلامی در اولین سالگرد کشته شدن مهسا (ژینا) امینی، اقدام به بازداشت دهها نفر از شهروندان در سراسر ایران کردند.
سازمان حقوق بشری ههنگاو میگوید هویت دستکم ١٣ نفر از بازداشتشدگان در استانهای مختلف کشور را احراز کرده است.
بر اساس این گزارش در گرگان، نیما صفار، شاعر و نویسنده، و همچنین مانی صفار و مجید کلاته، در منزل شخصی نیما صفار از سوی ماموران اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و بازداشتگاه این نهاد منتقل شدند.
در شیراز، سجاد زارع، زندانی سیاسی سابق، از سوی ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی با عنوان پلاک ۱۰۰ منتقل شد.
در زنجان، محمد معینی، وبلاگنویس، از سوی ماموران حکومتی در منزل خود بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.
در فسا، سعید فتحیپور، کارگر ۳۶ ساله و پدر یک فرزند، در منزل پدری خود از سوی ماموران اداره اطلاعات بازداشت شد. او پیشتر نیز در جریان اعتراضات آبان ٩٨ بازداشت شده بود.
در بجنورد، محمود صفدری، معلم بازنشسته و از اعضای سازمان معلمان ایران، از سوی ماموران اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.
در جوانرود، رحیم عزیزی، دارنده مدرک دکترای آمار، از سوی ماموران جمهوری اسلامی بازداشت شد. او در دیماه سال گذشته از سوی شعبه ۴ دادگاه انقلاب کرمانشاه به چهار ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.
در اسلامآباد غرب، محمدباقر مرادیان و بابک ذوالفقاری، از سوی ماموران حکومتی جمهوری اسلامی بهشیوهای خشونتآمیز بازداشت شدند.
در مریوان، بختیار نظری، عکاس و فیلمبردار، پس از احضار به اداره اطلاعات بازداشت شد. مکان نگهداری این شهروند ۴۳ ساله مشخص نیست.
در سقز، فرزاد رحمتی از سوی ماموران حکومتی بازداشت شد. هنوز پیگیریهای خانواده آقای رحمتی درباره وضعیتش نتیجهای در بر نداشته است.
در سنندج، کاوان رضایی، نوجوان ۱۵ ساله، از سوی ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.
همزمان رحیم جهانبخش، فرمانده انتظامی آذربایجانغربی، از بازداشت ١۳٧ نفر به اتهام «تشویش اذهان عمومی» خبر داد. مقامات جمهوری اسلامی طی بیش از چهار دهه گذشته، مخالفت خود با آزادی بیان شهروندان ایرانی را در قالب اتهاماتی همچون «تشویش اذهان عمومی» ابراز کردهاند.
به گفته این مقام انتظامی جمهوری اسلامی، ۸۵ نفر از بازداشتشدگان اقدام به انتشار مطالب، تصاویر، و فیلمهای گوناگون درباره اعتراضات کردهاند. جهانبخش افزود ۵۲ صفحه اینستاگرامی نیز در همین ارتباط مسدود و حذف شدند.
شهروندان ایرانی در اولین سالگرد کشتهشدن مهسا، اقدام به برپایی تجمعاتی اعتراضی و اعتصابات گسترده در برخی از شهرهای ایران کردند.
ایرانیان خارج از کشور نیز با برگزاری تجمعاتی اعتراضی، بار دیگر همبستگی خود با شهروندان ساکن در ایران را اعلام کردند.
این در حالی است که ایالات متحده آمریکا و متحدانش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مهسا و تمامی قربانیان چهاردهه سرکوب از سوی جمهوری اسلامی و در ادامه حمایتهایشان از حق آزادی بیان و تجمع ایرانیان، اقدام به وضع دور جدیدی از تحریمها علیه مقامات و نهادهای مسئول سرکوب شهروندان ایرانی کردند.