پایگاه اطلاع رسانی تنویر وابسته به سپاه فجر استان فارس گزارش داد که ۱۷۰ نفر از مدیران گروهها و کانالهای شبکههای مجازی در این استان احضار یا بازداشت شدهاند.
این وبسایت به نقل از یک منبع آگاه امنیتی نوشت که این اقدام در پی "افزایش سطح مطالبات عمومی جامعه" برای برخورد با مجرمان مجازی صورت گرفته است.
به نوشته تنویر این منبع آگاه گفت که این افراد در پیام رسانها و شبکههای اجتماعی تلگرام، واتس اپ و اینستاگرام فعالیت میکردند و وارد حوزه های ضد امنیت اخلاقی، مدلینگ مجرمانه و توهین به عقاید دینی شده بودند.
هفته گذشته نیز وبسایت گرداب وابسته به مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سپاه گزارش داده بود که ۴۵۰ نفر از افرادی که "در حوزههای ضد امنیت اخلاقی، چرخه مدلینگ مجرمانه و توهین به عقاید دینی فعالیت میکردند" شناسایی و دستگیر شدهاند.
این مرکز مدعی شده که "گزارشهای مردمی" نقش موثری در شناسایی این افراد داشته است. در آن گزارش نیز جزئیات چندانی درباره افراد دستگیر شده و نحوه فعالیت آنها منتشر نشد تنها عنوان شد که این ۴۵۰ نفر در تلگرام، واتس اپ و اینستاگرام گروه و کانال داشتهاند.
هنوز مشخص نیست که بازداشت های جدیدی صورت گرفته است یا این ۱۷۰ نفر بخشی از ۴۵۰ نفری هستند که احضار و بازداشت آنان پیشتر اعلام شده بود.
خرداد ماه گذشته نیز روابط عمومی سپاه فجر استان فارس اعلام کرد که نیروهای امنیتی سپاه فجر طی عملیاتی دوازده نفر را به اتهام ترویج فساد فرهنگی در فضای مجازی دستگیر کرده و تعدادی از افرادی که به عنوان مالک آتلیه، مانکن و طراح لباس فعالیت میکردند نیز شناسایی کرده و تحت تعقیب قرار دادند.
سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در حالی گزارش های برخوردهای خود با کاربران اینترنتی را منتشر می کند که از سوی دیگر، دولت حسن روحانی با فیلترینگ شماری از برنامه های پیام رسان جمعی نظیر تلگرام مخالفت می کند.
شماری از تحلیل گران می گویند برخوردهای اخیر سپاه پاسداران در حوزه های مختلف برای ناکارآمد نشان دادن دولت حسن روحانی است.