لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۷

یک کارشناس: "توهم توطئه" دلیل بازداشت های فعالان تلگرام و فضای مجازی است


سپاه پاسداران اعلام کرد ۴۵۰ نفر از صاحبان کانال‌های تلگرامی و دیگر گروه‌های شبکه‌های اجتماعی را احضار کرده و تعدادی از آنها دستگیر شده‌اند.

"گرداب" وب‌سایت "مرکز بررسی جرائم سازمان یافته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" روز سه‌شنبه ۲ شهریور اعلام کرد که تعدادی از افرادی که "در حوزه‌های ضد امنیت اخلاقی، چرخه مدلینگ مجرمانه و توهین به عقاید دینی فعالیت می‌کردند" شناسایی و دستگیر شده‌اند.

این مرکز مدعی شده که "گزارش‌های مردمی" نقش موثری در شناسایی این افراد داشته است.

البته جزئیات چندانی درباره افراد دستگیر شده و نحوه فعالیت آنها منتشر نشده اما تعداد افراد احضار شده ۴۵۰ نفر عنوان شده و گفته شده که در تلگرام، واتس اپ و اینستاگرام گروه و کانال داشته‌اند

توهم توطئه و فساد مالی گسترده

نیما راشدان تحلیلگر اینترنت در گفتگوی تلفنی با بخش فارسی صدای آمریکا می گوید توهم توطئه از سوی رهبران و و فساد مالی گسترده در نهاد‌های وابسته علت این رفتار حاکمیت ایران است.

به گفته وی در اجرای چنین پروژه هایی بودجه‌های کلانی در نظر گرفته می شود، هر چه تعداد بیشتر باشد، بودجه بیشتری در اختیار این نهاد‌ها قرار می گیرد.

شاید همین امر یکی از دلایل این باشد که پس از گذشته چند ماه از احضار ۱۷۰ نفر در پروژه "پروژه عنکبوت ۲" اینبار شاهد بودیم که این تعداد به ۴۵۰ نفر رسیده است.

پروژه‌عنکبوت ۲ پروژه‌ای است که اردیبهشت ماه امسال رسانه‌ای شد و مرکز بررسی جرائم سازمان یافته سپاه اعلام کرد در "پروژه عنکبوت ۲" حدود ۱۷۰ نفر از گردانندگان صفحه‌های مدلینگ در اینستاگرام را احضار و ۸ نفر را بازداشت کرده است.

نیما راشدان معتقد است "توهم توطئه" اصلی ترین دلیل این بازداشت هاست.
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:08:11 0:00

نیما راشدان می گوید: در میان توهم توطئه از سوی رهبران ایران و درآمد‌های گسترده‌ای که از طریق چنین پروژه‌های به سپاه تعلق می گرد بزرگترین قربانی مردمان ایران هستند.

همزمان با این بازداشت‌ها ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید قم در دیدار با وزیر ارتباطات گفت: مباحث ضد دینی و ضد تشیع در فضای مجازی وجود دارد و دستی در تلگرام قصد دارد به مقابله با دین و اسلام بپردازد و در این زمینه باید اهتمام شود و به مقابله با مطالب ضداخلاقی فضای مجازی پرداخته شود.

در حالی خبر بازداشت ۴۵۰ نفر از سوی سپاه اعلام شده است که در قانون تعریفی از جرایم چون مدلینگ در محیط‌های مجازی ارائه نشده است.

اگرچه در ایران پلیس فتا رسماً مسئول پیگیری و برخورد با جرایم آنلاین است، سپاه در مواردی راساً با برخی از کاربران اینترنت در ایران برخورد می‌کند.

آقای راشدان در این ارتباط گفت: در طی سالها گذشته افراد بسیاری از سوی سپاه پاسداران بازداشت شده اند که اگر هم جرمی مرتکب شده باشند به سپاه هیچ ارتباطی نداشته است، در واقع سپاه پاسداران یک نهاد کاملا مستقل است که هیچ نظارتی بر آن وجود ندارد.

و شاید هراس از تغییر سبک زندگی

مرکز جرائم سازمان یافته سایبری، وابسته به سپاه پاسداران در اطلاعیه خود به سخنان علی خامنه‌ای اشاره کرد و آورده که دلیل افزایش صفحه‌های مدلینگ، "تغییر سبک زندگی ایرانی- اسلامی از سوی حامیان و گردانندگان پنهان" اینستاگرام اعلام شده است

رهبر جمهوری اسلامی در جمع دانشجویان گفته بود: " شرط رسیدن به تمدن اسلامیِ نوین در درجه‌ی اول این است که از تقلید غربی پرهیز شود. ما متأسفانه در طول سالهای متمادی، یک چیزهائی را عادت کرده‌ایم تقلید کنیم."

سال گذشته، مرکز جرائم سازمان یافته سایبری پروژه ی عنکبوت یک را اجرا کرد که تعدادی از گردانندگان صفحات فیس‌بوکی بازداشت شدند و ابتدا مجموعا حدود ده نفر از آنها به ۱۲۷ سال زندان محکوم شدند که بعد این محکومیت در مجموع به ۴۵ سال کاهش یافت.

مرکز جرائم سازمان یافته سایبر در "هشدار به متخلفان" خبرداده، "برخورد ها با افراد و جریان های ضد فرهنگی و هنجارشکن در حوزه پیام رسان های تلفن همراه به خصوص تلگرام با جدیت در دستور کار قرار دارد. هیچ حاشیه امنی برای مدیران، دست اندرکاران تولید محتوا و شبکه های تبلیغاتی مرتبط با ایشان وجود ندارد. این افراد منتظر برخوردهای قضایی متناسب از جانب دستگاه قضا باشند."

XS
SM
MD
LG