دومین جلسه دادگاه حبیب فرجالله چعب، معروف به حبیب اسیود، رهبر سابق گروه «حرکة النضال» روز چهارشنبه ششم بهمنماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.
در این دادگاه که ریاست آن را قاضی ایمان افشاری بر عهده دارد، نماینده دادستان اتهامهایی مانند «افساد فیالارض»، «سازماندهی حمله مرگبار به رژه نیروهای مسلح در اهواز» و «تخریب اموال عمومی» را علیه حبیب اسیود مطرح کرد.
بر اساس قانون مجازات اسلامی اتهام «افساد فیالارض» میتواند منجر به صدور و اجرای حکم اعدام شود.
حمله به رژه نیروهای مسلح در اهواز که شهریور سال ۹۷ صورت گرفت، ۲۵ کشته بر جای گذاشت و گروه موسوم به حکومت اسلامی (داعش) مسئولیت آن را برعهده گرفت.
طراحی و اجرای «عملیات تروریستی» از طریق «دستداشتن در چند فقره بمبگذاری» از جمله بمبگذاریهای سال ۱۳۸۴ در فرمانداری اهواز و سازمان برنامه و بودجه و «تلاش برای تخریب» لوله انتقال نفت آبادان از دیگر اتهامهای مطرحشده در این پرونده است.
امین وزیری، نماینده دادستان، همچنین حبیب اسیود را به ارتباط با سرویسهای اطلاعاتی آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی و دریافت کمکهای مالی از این کشورها متهم کرد.
این جلسه به قرائت کیفرخواست و اظهارات نماینده دادستان اختصاص داشت و ارائه دفاعیات حبیب اسیود به جلسه بعدی دادگاه موکول شد.
نخستین جلسه دادگاه حبیب اسیود روز سهشنبه ۲۸ دیماه برگزار شده بود.
حبیب اسیود ۴۸ ساله که تابعیت سوئد را دارد، مهرماه سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به ترکیه توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.
تلویزیون حکومتی ایران تاکنون دستکم سه برنامه در رابطه با این فعال مخالف جمهوری اسلامی پخش کرده است.
حبیب اسیود در این برنامهها اعترافاتی کرده بود که معمولا تحت فشار بازجوها و مامورین امنیتی از افراد گرفته میشود؛ اعترافاتی اجباری که پیشتر هم از بسیاری از زندانیان سیاسی گرفته شده و از صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش شده است.
جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر دست به ربودن برخی فعالان خارج از کشور زده و آنان را به ایران منتقل کرده است.
روحالله زم، مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز»، مهرماه سال ۹۸ با برنامهریزی نهادهای امنیتی از فرانسه به عراق کشانده شد و پس از ربودهشدن توسط مامورین جمهوری اسلامی به ایران منتقل شد.
روحالله زم پس از ماهها بازداشت، به اتهام «افساد فی الارض» به اعدام محکوم شد و این حکم آذرماه سال ۹۹ به اجرا درآمد.
جمشید شارمهد، مسئول گروه «تندر» از گروههای مخالف جمهوری اسلامی، نیز یکی دیگر از افرادی است که توسط مامورین امنیتی جمهوری اسلامی از دُبی ربوده و به ایران منتقل شد.
وی پس از گذشت یک سال و نیم هنوز در وضعیتی نامعلوم در زندان به سر میبرد.
فرود فولادوند، دیگر فعال مخالف جمهوری اسلامی، ۱۴ سال پیش در ترکیه ناپدید شد و خانوادهاش میگویند او توسط حکومت ایران ربوده و زندانی شده است.