لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۵

مدیر سابق توئیتر سهل‌انگاری در‌ امنیت سایبری این کمپانی را برملا کرد


مدیر سابق توئیتر در یک افشاگری، سیاست‌های بی‌ملاحظه و سهل‌انگاری امنیت سایبری این شرکت را افشا کرد.

بنا بر این افشاگری بزرگ که توسط سی‌ان‌ان و واشنگتن پست به دست آمده، توئیتر دارای مشکلات امنیت سایبری بزرگی است که تهدیدی برای اطلاعات شخصی کاربران، و سهامداران این شرکت محسوب شده و امنیت ملی و دموکراسی کشور را به خطر می‌اندازد.

به گزارش سی‌ان‌ان، این افشاگری که ماه گذشته به کنگره و سازمان‌های فدرال آمریکا ارسال شد، تصویری از یک محیط کاری پر هرج و مرج و بی دقت و ملاحظه در شرکتی که به بدی اداره و مدیریت می‌شود را ترسیم کرده است. براساس این گزارش توئیتر شرکتی است که به تعداد بسیاری از کارمندانش اجازه می‌دهد بدون نظارت کافی به سیستم‌های کنترل‌ مرکزی و برخی از حساس‌ترین اطلاعات دسترسی داشته باشند.

پیتر زتکو، مدیر امنیت سایبری توئیتر، که در دنیای هکر‌ها به نام «ماج» شناخته می‌شود. (عکس از کارت شناسایی دولت فدرال آمریکا)
پیتر زتکو، مدیر امنیت سایبری توئیتر، که در دنیای هکر‌ها به نام «ماج» شناخته می‌شود. (عکس از کارت شناسایی دولت فدرال آمریکا)

بنا بر این افشاگری، برخی از مدیران ارشد شرکت توئیتر تلاش کرده‌اند تا آسیب‌پذیری‌های جدی توئیتر را پنهان کنند و حتی ممکن است که یک یا چند کارمند فعلی برای یک سرویس اطلاعاتی خارجی مشغول به کار باشند.

افشاگری که پذیرفته نامش علنی شود، پِیتر «ماج» زَتکو است که قبلاً رئیس امنیت سایبری این شرکت بود و مستقیماً به مدیر عامل گزارش می‌داد.

زتکو همچنین ادعا می‌کند که مدیریت توئیتر، هیئت مدیره و بازرسان دولتی خود را در مورد آسیب‌پذیری امنیتی شرکت گمراه کرده است، از جمله مواردی که گفته‌ می‌شود می‌توانند در را برای جاسوسی یا دستکاری‌های خارجی، هک کردن و راه دادن کارزارهای اطلاعات نادرست و کاذب، باز کند.

علاوه بر آن، ادعای توئیتر مبنی بر این که داده‌های کاربران را پس از لغو حساب‌هایشان پاک می‌کند، محل چندانی از اعراب ندارد. در برخی از موارد علت آن این بوده که این شرکت مسیر اطلاعات را گم کرده و بازرسان را در این که آیا داده‌ها پاک شده‌اند یا نه، گمراه کرده است.

افشاگر، همینطور می‌گوید که مدیران توئیتر منابع لازم برای درک کامل تعداد واقعی ربات‌ها اینترنتی (به اصطلاح بات‌ها) در پلتفرم خود را ندارند و انگیزه‌ای هم برای این کار نداشته‌اند.

ربات‌های اینترنتی یا ربات‌های وب اخیراً علت لغو قرارداد ۴۴ میلیارد دلاری ایلان ماسک برای خریدن توئیتر عنوان شده‌اند (هرچند توئیتر ادعاهای ماسک را رد می‌کند.)

پیتر زتکو در ماه ژانویه (زمستان گذشته) به دلیل - آنچه که توئیتر ادعا می‌کند - عملکرد ضعیف بود، اخراج شد.

وکیل زتکو به سی ان‌ان گفت که موکلش با ایلان ماسک در تماس نبوده است و او این افشاگری را قبل از اینکه ماسک علاقه‌ای برای خریدن توئیتر نشان دهد، انجام داده است.

XS
SM
MD
LG