سرانجام پس از چند ماه جنجال بر سر تعیین تکلیف وضعیت «رئیس فدراسیون فوتبال ایران»، مجمع عمومی این فدراسیون با تعیین تاریخ برای انتخاب رئیس جدید در حضور نماینده فیفا، عزل شهابالدین عزیزی خادم را «قطعی» دانست و این پرونده را بست.
مجمع عمومی فدراسیون فوتبال ایران امروز سهشنبه دهم خردادماه در حالی شروع شد که همان ابتدای جلسه، تاکید شد «شهابالدین عزیزی خادم به علت محرومیت، دیگر حق مدیریت در فدراسیون فوتبال را ندارد» و بنابراین ریاست او بر این فدراسیون، رسما پایان یافت.
کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال ایران بیست و پنجم اردیبهشتماه رای خود را در خصوص پرونده رئیس معزول و برخی از مسئولان وقت فدراسیون فوتبال اعلام کرد که بر اساس آن، «محرومیت دو ساله» عزیزیخادم به دلیل «نقض مقررات اخلاقی فوتبال» از «کلیه فعالیتهای فوتبالی» صادر شد.
عزیزی خادم پیشتر امید داشت که در جلسه مجمع عمومی بتواند بعد از ماهها «عزل موقت» بار دیگر به صندلی ریاست فدراسیون فوتبال ایران برگردد اما نهایتا این مجمع امروز مصوب کرد که هشتم شهریورماه ۱۴۰۱ زمان «برگزاری انتخابات فدراسیون» باشد.
خبرگزاری «ایسنا» گزارش داده است که بیرون از سالن مجمع، «تدابیر امنیتی» برقرار بوده و «مسئولان حراست» وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال «خودروهای ورودی» به هتل المپیک را «بررسی» میکردند.
«کمیته استیناف» فدراسیون فوتبال ایران هفتم خردادماه حکم «کمیته اخلاق» فدراسیون در ارتباط با «پرونده تخلفات رئیس معزول فدراسیون فوتبال» را تایید و نامه «عدم امکان حضور» شهاب الدین عزیزی خادم در «مجمع عمومی دهم خرداد فدراسیون فوتبال» را به وی ابلاغ کرد.
دبیرکل فدراسیون فوتبال ایران و دبیر مجمع عمومی این فدراسیون با اعلام اینکه بعد از «تایید حکم محرومیت» عزیزی خادم، موضوع با «فیفا و ایافسی» در میان گذاشته شد که «آیا شخص محروم شده میتواند در مجمع باشد و فعالیت فوتبالی داشته باشد؟»، گفت: «فیفا به صراحت اعلام کرد که امکانپذیر نیست.»
حسن کامرانیفر با اظهار این که استعلام دیگری هم از فیفا انجام شده که اگر شخصی «طبق آرای احکام قضایی» محروم شود، آیا بعد از اتمام محرومیت «میتواند به سمت خود برگردد؟» به نقل از فیفا گفت که «به هیچ عنوان امکانپذیر نیست» چون آن فرد «شرایط احراز سمت» را از دست داده است.
ورزش همانند هنر، جزو مقولات جهانی است که تلاش میشود فارغ از سیاست و یا تصمیمات متداول دولتها به آن پرداخته شود، به ویژه پس از جنگهای خونبار قرن بیستم که افکار عمومی دنیا را بر آن داشت تا مقابل سواستفادهها از این فعالیتهای انساندوستانه بایستد و آنها را «کمکرسانی برای گسترش صلح و کاهش خشونت» قرار دهند.
در هفتههای گذشته برخی فعالان حوزه ورزش، مجموعه اتفاقات رویداده در «برکناری رئیس فدراسیون، اعتراض عزیزی خادم به آن و احتمال پیگیری در مجامع بالادستی فوتبال» همچون کمیتههای تخصصی رسیدگی به شکایات در کنفدراسیون فوتبال آسیا و نیز فیفا را زنگ خطری برای احتمال تعلیق یا جریمه فوتبال ایران به دلیل دخالتهای احتمالی مقامات دولتی از طریق وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی میدانستند.
در همین ارتباط، دبیر مجمع عمومی فدراسیون فوتبال ایران با بیان این که «اگر کسی یا رسانهای عنوان کرده که فوتبال ایران دچار چالش میشود»، گفته است «به هیچ وجه» این اتفاق رخ نخواهد داد، این اطمینان را خواهیم داد.
حسن کامرانیفر با اشاره به اینکه فوتبال ایران به دلیل اتفاقات رخ داده در عزل رئیس فدراسیون «از سوی مقامات بالاتر» جریمه نمیشود، گفته است علت این «اطمینان» این است که «اتفاقات در فوتبال رخ داده» و منجر به صدور رای از سوی «ارکان قضایی» شده است.
همچنین در جلسه امروز مجمع عمومی فدراسیون فوتبال ایران، اعضای مجمع فدراسیون فوتبال علاوه بر کنار گذاشتن شهابالدین عزیزی خادم از ریاست فدراسیون، «مهرداد سراجی» یکی از اعضای هیئترئیسه را هم «عزل» کردند و از سویی «احسان اصولی، طهمورث حیدری و احمدرضا براتی» سه عضو دیگر هیئترئیسه ماندگار شدند.
اسفندماه ۹۹ در آستانه انتخابات فدراسیون فوتبال که «شهابالدین عزیزی خادم، کیومرث هاشمی، مصطفی آجرلو و علی کریمی» کاندیداهای احراز سمت ریاست بر آن بودند، خبرگزاری «ایلنا» با استناد به یک فایل ویدئویی، از نقش کیومرث هاشمی در «برکناری» محمدحسین دادکان، رئیس وقت فدراسیون و «تعلیق فوتبال ایران» خبر داده بود.
در این گزارش آمده بود محمد علی آبادی، رئیس وقت سازمان تربیت بدنی که «از مدتها قبل با محمد دادکان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران مشکلات زیادی داشت» به بهانه «نتایج ضعیف تیم ملی» اقدام به «برکناری او از ریاست فدراسیون فوتبال کرد.»
بر اساس گزارش ایلنا، این اقدام در حالی صورت گرفت که «بر اساس قوانین فیفا چنین اجازهای نداشت» و عزل و نصب ریاست فدراسیون از سوی مقامات دولتی، « فوتبال ایران را دچار تعلیق کرد.»
اما حال مقامات کنونی فوتبال ایران مدعی هستند که «تغییرات مدیریتی» در فدراسیون، «به تایید نهادهای ناظر جهانی رسیده» و خطر «جریمه یا تعلیق» ورزش کشور را تهدید نمیکند.