لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۱

نماینده پارلمان سوئد از سپاه پاسداران به پلیس سوئد شکایت کرد


اعلامیه‌ای با مضمون درخواست از اتحادیه اروپا برای تحریم سپاه پاسداران (آرشیو)
اعلامیه‌ای با مضمون درخواست از اتحادیه اروپا برای تحریم سپاه پاسداران (آرشیو)

علیرضا آخوندی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان سوئد، از ارائه شکایت رسمی علیه سپاه پاسداران و فرمانده آن حسین سلامی به پلیس سوئد خبر داد. این پرونده شکایت با عنوان «جنایت علیه بشریت» باز شده است.

علیرضا آخوندی نوشته است که «به دلیل چهارچوب‌های قانونی منحصربه‌فرد سوئد برای رسیدگی به جرایم جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی» تصمیم گرفته شد که این پرونده را در این کشور باز کنند.

جنایت علیه بشریت، از جمله سرکوب معترضان در ایران و حملات شیمیایی به مدارس دخترانه در حالی که ایران از امضاء‌کننده‌های کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی است؛ استفاده سیستماتیک از شکنجه و آزار جنسی در زندان‌ها؛ قتل و توطئه‌های تروریستی در خاک اروپا، سرنگونی هواپیمای اوکراینی؛ و انجام جرایم جنگی از جمله دخالت در شلیک پهپادهای ایرانی به اوکراین و حمایت از بشار اسد و گروه‌های نظامی و شبه‌نظامی او از جمله مسائل مطرح‌شده در این شکایت هستند.

آقای آخوندی در توییتی از «تمامی قربانیان، آگاهان و شاهدان این جنایات» دعوت کرده که برای مشارکت در تکمیل این پرونده حقوقی با او تماس بگیرند.

او تأکید کرده است که «تلاش حداکثری» برای حفظ و حراست از حریم خصوصی افراد و اطلاعات آنها در این پرونده صورت خواهد گرفت.

او همچنین از «آزادیخواهان و افراد ساکن دیگر کشورها» که مایل به همکاری در این زمینه هستند هم خواسته است تا تماس بگیرند برای اینکه امکان طرح شکایت در کشورشان بررسی شود.

آقای آخوندی تأکید کرده که «با همکاری یکدیگر» می‌توان یک «پرونده قضائی قوی» در برابر سپاه در اروپا تنظیم کرد.

علیرضا آخوندی می‌گوید شهادت‌های متعددی از دادخواهان در مورد تخلفات و جنایات سپاه پاسداران وجود دارد که به گزارش پیوست شده‌اند و به «شروع تحقیقات مقدماتی» در این زمینه کمک خواهند کرد.

از زمان آغاز اعتراضات اخیر در ایران، گروهی از ایرانیان خواستار قراردادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی توسط اتحادیه اروپا شدند.

روز سوم فروردین ۱۴۰۲ شماری از ایرانیان موافق این اقدام با تظاهراتی در بروکسل برپا کردند و خواستار قرارگرفتن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا شدند.

هرچند برخی از اعضای اتحادیه اروپا موافق این اقدام هستند جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه با این اقدام مخالفت کرده و می‌گوید این کار «مبنای قانونی» ندارد.

همزمان، گروه مستقل موسوم به «دیده‌بان اتحادیه اروپا» یک نظرسنجی را بر توییتر خود قرار داده است و پرسیده است که آیا با قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اتحادیه موافق هستید یا خیر.

وحید بهشتی، فعال حقوق‌ بشر نیز ۵۶ روز است که برای جلب توجه قانون‌گذاران بریتانیایی به قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی مقابل ساختمان وزارت خارجه بریتانیا تحصن و اعتصاب غذا کرده است.

علیرضا آخوندی نیز با ارسال نامه‌ای به نخست‌وزیر بریتانیا، از او خواسته است که «هرچه سریعتر» به درخواست وحید بهشتی برای ملاقات حضوری پاسخ دهد.

آقای آخوندی پیشتر در گفت‌و‌گو با صدای آمریکا، تداوم رایزنی‌ها همزمان با برگزاری تظاهرات را نتیجه‌بخش دانست و تاکید کرد که حضور خیابانی ایرانیان در ایجاد فشار بر جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و همراه‌ کردن او برای افزودن نام سپاه پاسداران به فهرست تروریستی این اتحادیه موثر خواهد بود.

او همچنین در پیامی به جوانان ایران ابراز اطمینان کرده بود که آنها به اهداف‌شان خواهند رسید.

چندی پیش نیز بیش از ۱۳۰ عضو کنگره آمریکا از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در یک نامه خطاب به اتحادیه اروپا، خواستار قراردادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی شدند.

آمریکا حدود چهار سال پیش و در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، نام سپاه پاسداران را به فهرست تروریستی خود افزود.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG