لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۳

پژوهش جدید: آلودگی دائمی هوا بیش از دو سال از طول عمر انسان می‌کاهد


مه‌دود در دهلی‌نو، هند - آرشیو
مه‌دود در دهلی‌نو، هند - آرشیو

بنا بر مطالعه جدیدی که نتایج آن روز سه‌شنبه ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد) منتشر شد، آلودگی دائمی هوا، به طور متوسط بیش از دو سال از عمر هر فرد می‌کاهد. این نرخ تقریباً برابر با کاهش طول عمر بر اثر مصرف سیگار است و حتی بیشتر از کاهش میانگین طول عمر جمعیت ناشی از تبعات بیماری ایدز یا تروریسم برآورد می‌شود.

به گزارش رویترز، مؤسسه سیاست انرژی دانشگاه شیکاگو آمریکا اعلام کرد که بیش از ۹۷ درصد از جمعیت جهان در مناطقی زندگی می‌کنند که آلودگی هوا بیش از حد توصیه شده است.

در این بررسی شاخص کیفیت زندگی مرتبط با کیفیت هوا از طریق داده‌های ماهواره و سنجش سطح «پی‌ام ۲.۵»، آلودگی ناشی از ذرات معلق خطرناک هوا که به ریه‌ها آسیب می‌رسانند، مورد ارزیابی قرار گرفته‌است.

به گفته این سازمان، اگر سطح «پی‌ام ۲.۵» به پنج میکروگرم در یک متر مکعب، که توسط سازمان بهداشت جهانی توصیه شده، برسد میانگین طول عمر افراد به طور متوسط ۲.۲ سال افزایش می‌یابد.

این مطالعه گوشزد می‌کند که آلودگی هوا به عنوان یکی از مشکلات بهداشت عمومی نادیده گرفته شده است و بودجه‌ای که برای رسیدگی به این مشکل منظور شده، کافی نیست.

کریستا هازنکُپف، مدیر بخش شاخص کیفیت زندگی مرتبط به کیفیت هوای مؤسسه سیاست انرژی دانشگاه شیکاگو، می‌گوید: «حال که ما درک بهتری نسبت به تاثیرات آلودگی هوا پیدا کرده‌ایم، باید موضوع قوی‌تر و مهم‌تری برای دولت‌ها باشد تا آن را به عنوان یک سیاست اضطراری در اولویت قرار دهند.»

بنا بر این مطالعه، ساکنان جنوب آسیا حدود پنج سال از عمر خود را از نتیجه مه دود از دست می‌دهند. کشور هند حدود ۴۴ درصد از افزایش آلودگی هوا در جهان را از سال ۲۰۱۳ به بعد به خود اختصاص داده است.

ساکنان چین نیز در صورت دستیابی به استاندارهای سازمان بهداشت جهانی می توانند به طور متوسط بیش از دو سال و نیم به عمر خود بیافزایند.

محاسبات مؤسسه سیاست انرژی دانشگاه شیکاگو بر اساس یک مطالعه در گذشته بود که نشان می‌داد، قرار گرفتن در معرض ۱۰ میکروگرم پی‌ام ۲.۵ اضافی در هر متر مکعب، طول عمر انسان را نزدیک به یک سال کاهش می‌دهد.

بر اساس یک نظر سنجی از داده‌های آلودگی هوا که در اوایل سال جاری منتشر شده، هیچ کشوری نتوانسته استاندارد ۵ میکروگرمی آلودگی ذرات معلق خطرناک هوا که از سوی هوای سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۱ توصیه شده است را رعایت کند.

XS
SM
MD
LG