لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۲۲

ورود موج تازه «توده گردوخاک»؛ «خیزش گردوخاک» نوار غربی ایران را فرامی‌گیرد


آرشیو.
آرشیو.

سازمان هواشناسی ایران با صدور اطلاعیه‌ای هشدارآمیز ضمن اشاره به «کاهش ۶ تا ۸ درجه‌ای دما» در استان‌های ساحلی دریای خزر و هشدار نسبت به احتمال بروز «سیلاب ناگهانی و آب‌گرفتگی محلی در ۱۱ استان»، اعلام کرده است که پیش‌بینی می‌شود در نوار غربی ایران «خیزش گرد و خاک» و کاهش دید به همراه «کاهش کیفیت هوا» روی دهد.

سازمان هواشناسی که زیر نظر دولت جمهوری اسلامی اداره می‌شود، همچنین اعلام کرده است که بر اساس «تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری»، امروز با «تشکیل توده گرد و خاک روی کشور عراق» و نفوذ آن به «استان‌های واقع در نوار غربی»، خیزش گرد و خاک و کاهش دید به همراه «کاهش کیفیت هوا» برای ساکنان این مناطق پیش‌بینی می‌شود.

کمتر از دو هفته پیش، «موج فراگیر» حضور گرد و خاک استان‌های مختلف کشور را درنوردید که طی آن بسیاری از شهروندان با مشکلات تنفسی و ریوی مواجه شدند.

حبیب حی‌بر، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هفتم خردادماه در جمع خبرنگاران گفته بود که از ابتدای امسال تا آن تاریخ، «۱۲ هزار و ۱۹۶ بیمار» دارای «علایم تنفسی» در پی وقوع پدیده گرد و غبار به مراکز درمانی «خوزستان» مراجعه کرده و« تحت درمان» قرار گرفته‌اند.

علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران و معاون ابراهیم رئیسی بیست و هشتم فروردین‌ماه و در میانه موج اول گرد و غبار شدید و آستانه موج دوم فراگیری آن، در جلسه «ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار» با اعلام اینکه «ریزگردها یکی از ۱۱ مخاطره اصلی کشور است»، مدعی شده بود: «دشمن در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد نارضایتی عمومی از بروز ریزگردها است.»

در حالی برخی مقامات ارشد دولت جمهوری اسلامی «مشکلات محیط زیستی» و «گسترش گرد و غبار» در کشور را ناشی از «اقدامات دشمن» می‌دانند، بسیاری از کارشناسان این حوزه پیش‌تر هشدار داده بودند که «ادامه روند منفعلانه کنونی» و «عدم برنامه‌ریزی دقیق علمی و عملیاتی» در مواجهه با آن، می‌تواند «خسارات زیست محیطی و انسانی» فراوانی را برای کشور به بار آورد.

در این حال، مسعود منصور، رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ایران نیز یکم خردادماه اعلام داشت «چالش ریزگردها» که «مناطق جنوبی، غربی، شرقی و مرکزی کشور» را بارها درگیر خود کرده، به «شهرهای شمالی» هم رسیده و جزو «چالش‌های اصلی» کشور شده است.

همزمان، اداره‌کل هواشناسی استان تهران نیز امروز شانزدهم خردادماه پیش‌بینی کرده است که «بخش‌های غربی و جنوبی» این استان در «ساعات عصر و شب دوشنبه» با «خیزش موقتی گرد و خاک» و امکان «کاهش کیفیت هوا» همراه باشد.

در سال‌های اخیر مسئولان جمهوری اسلامی صرفا قول «پیگیری وضعیت» را داده‌اند. عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیست و دوم فروردین‌ماه گفته بود توضیحات «مسئولان» برای «کنترل آلودگی هوا» و مقابله با «پدیده ریزگردها» قانع کننده نبوده و بناست «جلسه‌ای با حضور وزرای دستگاهای مربوطه و رئیس سازمان هواشناسی» به عنوان «متولی اجرای قانون هوای پاک» برگزار شود؛ جلساتی که حاصل آنها، صرفا افزایش موج‌های گرد و غبار و گسترش ریزگردها در کشور بوده است.

XS
SM
MD
LG