با روی کار آمدن يک دولت وحدت ملی در افغانستان، حامد کرزای، رئيس جمهوری اين کشور روز سهشنبه اول مهرماه پس از ۱۳ سال با سخنرانی در يک مراسم توديع، کاخ رياست جمهوری افغانستان را ترک کرد. حامد کرزای در آخرين سخنرانیاش به رهبران جديد افغانستان هشدار داد در مناسباتشان با ايالات متحده و غرب با هوشياری و دقت عمل کنند.
رئیس جمهوری که پس شکست حکومت طالبان به کمک ارتش ایالات متحده، به ریاست جمهوری افغانستان رسید، در آخرين روز خدمتش در کاخ رياست جمهوری افغانستان از فراز و فرودهای حکومت سیزده سالهاش و آنچه دستآوردهای این دوره خواند، یاد کرد و گفت که سیزده سال پیش اداره دولتی در افغانستان اصلا وجود نداشت و حالا «صدها مرتبه» بهتر شده است.
او با اشاره به همکاری ۱۳ سالهاش به عنوان رئیس جمهوری با ايالات متحده به رهبران جديد، اشرف غنی احمد زی و عبدالله عبدالله توصيه کرد در برخورد با آمريکا مراقب باشند.
حامد کرزای گفت:«افغانستان يقيناً خواهان نزديکی و دوستی با غرب و آمريکاست، اما مادام که بداند حرف و عملشان يکی است.»
حامد کرزای، تنها رئيس جمهوری افغانستان از زمان حملۀ آمريکا به طالبان در سال ۲۰۰۱ در سال های اخير مناسبات شکننده و پرفراز و نشيبی با آمريکا داشته است.
اما اين مسئله از روز دوشنبه آينده با آغاز به کار رئيس جمهوری جديد، اشرف غنی ممکن است برطرف شود، چون بر خلاف حامد کرزای، اشرف غنی خواهان ادامه همکاری با آمريکا، ادامه حضور بخشی از نيروهای آمريکايی در سال های پس از ۲۰۱۴ و امضای توافقنامه امنيتی با آمریکاست که حامد کرزای تا آخر حاضر به امضای آن نشد.
مراسم توديع آقای کرزای پيش از مراسم سوگند اشرف غنی احمد زی، رئيس جمهوری جديد برگزار شد.
ايالات متحده از سال ۲۰۰۱ تا کنون، بيش از يک ميليارد دلار صرف کمک به افغانستان کرده است. علاوه برای تجهيز و آموزش نيروهای امنيتی و ارتش، گام های زيادی در جهت بهبود وضع جاده های افغانستان برداشته، بيمارستانها را مدرنيزه کرده و چندين مدرسه و درمانگاه احداث کرده است، و خود نيز متحمل تلفات جانی زيادی شده و بيش از ۲۲۰۰ نيروی خود را در افغانستان از دست داده است.
حامد کرزای در پایان سخنانش، بدون ذکر نام آمريکا، از ايران، هند، ژاپن، چين، ترکيه، عربستان سعودی، کره جنوبی و آلمان به خاطر کمک هايی که در اين سالها به افغانستان کرده اند قدردانی کرد.