بری روزن، یکی از دیپلماتهای پیشین آمریکایی که در پی اشغال سفارت آمریکا در تهران توسط نیروهای حامی جمهوری اسلامی ایران گروگان گرفته شده بود، اعلام کرد که میخواهد تا چند روز دیگر به وین برود و در همبستگی با شهروندان خارجی که در ایران «گروگان» گرفتهشدهاند، اعتصاب غذا کند.
آقای روزن روز یکشنبه ۲۶ دیماه به شبکه خبری آمریکایی فاکسنیوز گفت به اعتقاد او مذاکرات هستهای و توافق هستهای پیمانهایی سیاسی هستند که وابسته به اعتماد بین دو طرف است و در این مرحله فکر نمیکند کسی بتواند به حکومت ایران اعتماد کند چرا که سیاست ایران، «سیاست گروگانگیری» است.
آقای روزن گفت حکومت ایران بیش از ۴۱ سال است که کارش «گروگان گیری» است.
بری روزن گفت او حدود ۴۱ سال پیش در ۲۰ ژانویه ۱۹۸۱ از سوی ایران آزاد شد و از آن زمان تاکنون، «ایران به دیپلماسی گروگانگیری خود پایان نداده است» و هم اکنون نیز سرگرم گروگانگیری است.
آقای روزن گفت ایران چندین شهروند آمریکایی، اروپایی و بریتانیایی را گروگانگرفته است و به اعتقاد او جامعه جهانی باید روشن سازد که پیش از کاهش هرگونه تحریمهای ایران، تهران باید گروگانها را آزاد کند و برای روشن کردن این نکته طی چند روز آتی به وین میرود.
آقای روزن گفت امیدوار است که در زمان حضورش در وین با رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران و همچنین با فرستادگان دولت ایران بتواند صحبت کند.
دولت بایدن و ایران چندین دور مذاکرات غیرمستقیم را در وین اتریش دنبال کردهاند. واشنگتن میگوید اگر ایران به تعهدات خود در برجام بازگردد، آمریکا نیز به این توافق باز میگردد.
آقای روزن گفت گروگانها و خانواده آنها رنج بردهاند و آنها نباید از یاد کسی بروند.
بری روزن گفت همانطور که وزیر خارجه آمریکا گفته است، دولت جو بایدن، میخواهد حقوق بشر را به کانون سیاست خارجی آمریکا بر گرداند و به گفته آقای روزن، و این امر با آزاد کردن گروگانها ثابت میشود.
آقای روزن گفت چیزی که اهمیت دارد این است که انسانها فراتر از سیاست هستند.
در زمانی که ایران و کشورهای پنج به علاوه یک در سال ۲۰۱۵ توافق هستهای را امضا کردند، در زمان اجرای این توافق چند شهروند ایرانی آمریکایی از سوی جمهوری اسلامی به آمریکا بازگردانده شدند.