لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۹

ژیو وانگ: دانشگاه پرینستون برای «حفظ روابط سیاسی‌اش با ایران» من را تنها گذاشت


ژیو وانگ در جریان سخنرانی در باشگاه ملی خبرنگاران در واشنگتن، عکس از آرشیو
ژیو وانگ در جریان سخنرانی در باشگاه ملی خبرنگاران در واشنگتن، عکس از آرشیو

ژیو وانگ، پژوهشگر آمریکایی دانشگاه پرینستون که پس از سال‌ها حبس در ایران در جریان تبادل زندانیان آزاد شد، با طرح این ادعا که دانشگاه پرینستون برای «حفظ روابط سیاسی‌اش با ایران» او را تنها گذاشت تا در زندان اوین «بپوسد»، از مقامات این دانشگاه به دادگاه شکایت کرده است.

نشریه واشینگتن فری بیکن در گزارشی با اشاره به متن شکایت ثبت شده می‌نویسد، ژیو وانگ دانشگاه پرینستون را متهم کرده در زمانی که در ایران گرفتار شد، کار زیادی برای آزادی او نکرد.

بر اساس این گزارش، آقای وانگ همچنین از حسین موسویان دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی که در این دانشگاه فعالیت می‌کند، و برخی دیگر از کارکنان دانشگاه پرینستون که با دولت ایران ارتباط دارند، به عنوان کسانی نام برده که «عمدا تصمیم گرفتند» اقدام مهمی برای پیگیری وضعیت او و آزادی‌اش انجام نشود.

حسین موسویان در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی بود.

ژیو وانگ در سال ۲۰۱۶ برای تحقیق در حوزه رشته تحصیلی خود در مقطع دکترا به ایران رفت و در اوت ۲۰۱۶ دستگیر و به ۱۰ سال زندان محکوم شد. او دسامبر ۲۰۱۹ و در جریان تبادل زندانیان آزاد شد و به آمریکا بازگشت.

در گزارش واشینگتن فری بیکن آمده است، شکایت وانگ ماه گذشته در دادگاه ثبت شده و پرونده در جریان است. وی پرینستون را متهم کرده که از همسرش خواسته بود از رسانه‌ای کردن بازداشت او در ایران خودداری کند. ژیو وانگ همچنین شماری از کارکنان دانشگاه‌ را به داشتن ارتباط و منافع با جمهوری اسلامی متهم کرده است.

بخش فارسی صدای آمریکا در مورد این گزارش و موارد اتهامی مطرح شده در این شکایتنامه با ژیو وانگ تماس گرفت، ولی او وکلای خود را برای اظهارنظر معرفی کرد.وکلای آقای وانگ تا لحظه تنظیم این خبر، به درخواست برای گفت‌وگو واکنش نشان ندادند.

وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بی‌دلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.

در حال حاضر علاوه بر نازنین زاغری-رتکلیف، مراد طاهباز، و انوشه آشوری، چندین دوتابعیتی و چندتابعیتی دیگر، از جمله عماد شرقی، سیامک نمازی، و پدرش باقر نمازی (شهروندان ایرانی-آمریکایی)، احمدرضا جلالی (پژوهشگر ایرانی-سوئدی)، مسعود مصاحب (شهروند اتریشی‌آلمانی)، کامران قادری (شهروند ایرانی‌-اتریشی)، ‌مهرداد رئوف (شهروند ایرانی-‌بریتانیایی)، و ناهید تقوی (شهروند آلمانی ایرانی‌تبار)، در ایران زندانی هستند.

XS
SM
MD
LG