لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۷

دستور جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد: قطعنامه پایان پروازهای نظامی در حلب سوریه


استفان دی‌میستورا نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه جلسه شورای امنیت
استفان دی‌میستورا نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه جلسه شورای امنیت

شورای امنیت سازمان ملل مذاکرات فشرده ای را آغاز کرده که هدف آن تصویب قطعنامه‌ای برای «توقف همه پروازهای نظامی در آسمان حلب سوریه» است.

به گزارش آسوشیتدپرس، دوشنبه ۱۲ مهر (سه شنبه صبح به وقت ایران) پیش نویس این قطعنامه توسط کشورهای غربی ارایه شده تا آتش بس در شمال سوریه، منطقه ای که ۲۵۰ هزار نفر از مردم و شورشیان مخالف دولت اسد، توسط نیروهای ارتش سوریه در محاصره هستند، برقرار شود.

در واکنش به آغاز مذاکرات شورای امنیت، روسیه به سرعت واکنش نشان داد و هرگونه توقف پرواز ها را رد کرد. مشخص نیست با این مخالفت صریح روسیه، نتیجه قطعنامه احتمالی شورای امنیت سازمان ملل به نتیجه ای منتهی شود.

دو کشور فرانسه و اسپانیا پیشنهاد قطعنامه جدیدی به شورای امنیت سازمان ملل ارایه داده اند که ضمن درخواست ترک مخاصمه در حلب، خواستار نظارت سازمان ملل بر این آتش بس شده اند.

رویترز با تاکید بر اینکه قطعنامه پیشنهادی را دیده، نوشت این قطعنامه از بان کی مون دبیر کل سازمان ملل خواسته که به منظور نظارت بر آتش بس، پیشنهاداتی ارائه کند و همچنین در صورت پایبند نبودن هر یک از طرف ها در جنگ داخلی سوریه، اقدامات و تدابیری اعمال کند.

نماینده فرانسه در سازمان ملل درباره این پیشنویس گفت، این مسئولیت ماست که آنچه انسانی است را انجام بدهیم و شورای امنیت را برای پایان قربانی شدن عده بیشتری در حلب سوریه متحد کنیم.

روسیه از سپتامبر سال گذشته به کمک بشار اسد شتافت و علاوه بر بمباران مواضع داعش، مخالفان دولت سوریه را نیز هدف قرار داده است.

اکنون در حلب سوریه، روسیه عقب نشینی کرده است اما شرق این شهر بزرگ سوریه که محل استقرار مخالفان اسد است، در محاصره ارتش سوریه است.

استفان دی‌میستورا نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه روز دوشنبه ۱۲ مهر در بیانیه ای از قطع مذاکره آمریکا و روسیه درباره سوریه انتقاد کرد و گفت: سازمان ملل هرگز مردم سوریه را رها نخواهد کرد تا جنگ خشونت آمیز به پایان برسد.

قطع مذاکرات آمریکا و روسیه

وضعیت اسفبار حلب با نارضایتی آمریکا و متحدان غربی روبرو شده است.

ایالات متحده روز دوشنبه روسیه را متهم کرد که به تعهدات توافق آتش بس در سوریه پایبند نبوده و اعلام کرد گفت‌وگوهای دیپلماتیک با مسکو با هدف یافتن راه حلی برای پایان دادن به جنگ داخلی در سوریه را تعلیق کرده است.

جان کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد ایالات متحده برای اجرای توافق با سوریه با هدف کاهش خشونت ها در سوریه و امکان ارسال بدون مشکل کمک های انسان دوستانه و نیز انهدام سازمان های تروریستی فعال در سوریه، از هیچ تلاشی دریغ نکرده است.

به گفته جان کربی، با این حال روسیه در این مدت نتوانست به تعهدات خود - از جمله وظایف خود تحت قوانین بشردوستانه بین المللی و قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد - عمل کند.

ادامه حملات نیروهای روسیه و سوریه در شهر حلب، به گفته آمریکا و همپیمانان آن، موجب شد آتش بس یک هفته‌ای، که از روز ۲۲ شهریور با هدف ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم حلب آغاز شد، بدون موفقیت به پایان برسد.

تشدید حملات پس از پایان آتش بس، انتقاد شدید جان کری وزیر خارجه آمریکا را برانگیخت و با این هشدار که گفت‌وگوها با روسیه در مورد سوریه در آستانه تعلیق است، گفت به فکر «گزینه‌های جایگزین» هستیم.

تعلیق مذاکرات واشنگتن با مسکو ساعاتی پس از آن اعلام شد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه پیمان سال ۲۰۱۰ با آمریکا برای کاهش پلوتونیم ذخیره شده با کاربرد تسلیحاتی را به حالت تعلیق در آورد.

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید این تصمیم روسیه برای توقف یکجانبه توافق را «ناامید کننده» خواند.

آمریکا و روسیه بر سر مسائل مختلفی - از جمله اوکراین که روسیه در آن از جدایی طلبان حمایت کرده است، و همچنین جنگ داخلی سوریه که مسکو از دولت بشار اسد حمایت می کند - اختلافات جدی دارند.

با این حال پس از آغاز عملیات مستقیم نظامی روسیه در داخل سوریه در هشتم مهر ماه سال ۱۳۹۴، واشنگتن و مسکو برای پیشگیری از هرگونه برخورد ناخواسته میان نیروهای هوایی دو کشور در آسمان سوریه، اقدام به برقراری یک کانال ارتباطی نظامی کردند.

بر اساس بیانیه روز دوشنبه ۱۲ مهر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، به منظور حفظ امنیت نیروهای آمریکایی و ادامه عملیات نظامی علیه گروه افراطی داعش در سوریه، این کانال ارتباطی با روسیه همچنان برقرار خواهد ماند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG