رئیس جمهوری ایالات متحده روز جمعه بار دیگر تاکید کرد در صورتی که طرحی در کنگره برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران تصویب شود، آن را وتو خواهد کرد.
باراک اوباما در نشست مطبوعاتی مشترک با دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا در کاخ سفید، در پاسخ به این پرسش که دلیل مخالفت او با طرح اعمال تشدید تحریمها علیه ایران، در صورت به موفقیت نرسیدن گفتگوهای هستهای، گفت: اگر طرحی برای تحریم بیشتر ایران بیاید، من آن را وتو خواهم کرد.
وی در ادامه افزود اگر کنگره ما را از مسیر مذاکرات دور کند و به سمت گزینه نظامی ببرد، مسئولیتی است که کنگره باید بپذیرد و به مردم آمریکا پاسخگو باشد.
برخی از نمایندگان کنگره، که پس از انتخابات میاندورهای آبان ماه اکثریت هر دو مجلس سنا و نمایندگان را به خود اختصاص دادند، خواستار نظارت بر هر گونه توافق احتمالی هستهای با ایران هستند و همچنین قصد دارند طرحی را به تصویب برسانند که بر مبنای آن، اگر گفتگوهای جاری قدرتهای جهانی با تهران به نتیجه نرسید، تحریمهای جدیدی علیه آن کشور اعمال شود.
در عین حال، آقای اوباما در پاسخ به این بخش از پرسش که این طرح تنها در صورتی که مذاکرات به شکست بیانجامد اجرا خواهد شد، گفت «اگر این مذاکرات به نتیجه نرسید، بعد من از نخستین کسانی خواهم بود، که تحریمهای جدید را تصویب خواهم کرد.»
رئیس جمهوری آمریکا پیش از این هشدار داده بود که اگر چنین طرحی تصویب شود، آن را وتو خواهد کرد، با این حال در نشست مطبوعاتی روز جمعه تاکید کرد که هدف دولت او از ابتدا جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای بوده است، و در ادامه این پرسش را مطرح کرد که «چرا ما باید شانس دستیابی به توافق را در ظرف ۶۰ تا ۹۰ روز با تصویب لایحه تحریمی جدید، به خطر بیاندازیم؟»
آقای اوباما بار دیگر به موفقیت واشنگتن در تشکیل یک ائتلاف واحد بین کشورهای عضو گروه ۱+۵ در قبال برنامه هستهای ایران و گفتگو با آن کشور اشاره کرد و گفت «نکته مهم این است که جهان متفرق را در برابر ایران متحد، متحد کنیم و تهران را به میز مذاکره بیاوریم.»
ایران و گروه ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، در حال گفتگو برای رسیدن به یک توافق جامع بر سر برنامه هستهای تهران هستند و روز سوم آذر ماه سال جاری توافق کردند در طول چهار ماه به یک توافق سیاسی یا چارچوب اصلی توافق جامع دست یابند و در طول سه ماه، تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۵ (۹ تیر ۱۳۹۴) آن را مکتوب کرده و به ثبت برسانند.
این اظهارات باراک اوباما در حالی مطرح میشود که هیاتهای مذاکرهکننده آمریکا و ایران از روز پنجشنبه دور جدیدی از گفتگوهای دوجانبه را شهر ژنو سوئیس آغاز کردهاند.
روز چهارشنبه نیز وزیران خارجه دو کشور بطور دوجانبه در ژنو گفتگو کردند و احتمال دارد روز جمعه در پاریس، بار دیگر با یکدیگر دیدار کنند.