مولوی عبدالحمید در نخستین سالگرد کشتار مخالفان در شهر زاهدان مشهور به «جمعه خونین» گفت حکومت صدای همه ملت را بشنود، و خواسته مردم را برآورد کند تا یک وحدت ملی واقعی شکل بگیرد.
مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت در زاهدان در نماز جمعه هفت مهر در این شهر با اشاره به نخستین سالگرد جمعه خونین گفت: به سالگرد جمعه خونین در مهرماه سال گذشته رسیدیم. برای مردم ما و همه کسانی که در جهان وجدان بیدار و آزادگی دارند، اتفاق تلخی بود. این اتفاق هیچ جای دنیا پیش نمیآید. بیش از صد نفر کشته شدند و حدود سیصد نفر زخمی شدند. اتفاق تلخی بود.... آنهم در مصلای شهر که همیشه در آن از انتخابات حرف زده میشد، از حکومت حرف زده میشد، مقامات از وحدت اینجا حرف می زدند اما اینجا این اتفاق روی داد. خیلی غیرمنتظره بود.
وی افزود: خواسته این مردم در این یکسال این است که مرتکبان این جنایت و گناه بزرگ شدند به مجازات اسلامی برسند. مردم انتظار دارند بنابر قانون این افراد مجازات شوند.... از مردم تشکر میکنم که صبر کردهاند و از طریق قانون پیگیر هستند... از قضاتی که به پرونده رسیدگی میکنند شناخت داریم و درباره آنها حرفی نداریم اما تاکید داریم که قضات آن استقلالی که باید داشته باشند را ندارند. ما اطلاع داریم از جاهای مختلف بر این قضات فشارهایی وارد میشود.
امام جمعه اهل سنت زاهدان بدون اسم بردن از رهبر جمهوری اسلامی، با خطاب قراردادن مقامات حکومت ایران گفت: خواستههای ملی را رسیدگی کنید. خواسته همه ملت ایران را بی پاسخ نگذارید. ما هم بخشی از ملت ایران هستیم. ما حاضریم از خانواده شهدای زاهدان بخواهیم رضایت بدهند. مردم این منطقه شاید سواد نداشته باشند اما عقل دارند و قدرت تحلیل دارند. این مردم اهل گذشت هستند. آنها حتی حاضرند از حق خودشان بگذرند اگر مشکلات همه ملت ایران را حل کنید. مردان و زنان زیادی زندانی هستند. من دلم میسوزد از اینهایی که زندانی هستند یا حتی در حصر خانگی هستند. همه اینها را آزاد کنید و حرفشان را گوش کنید. اول مشکلات کل مردم ایران که مشکلات خود مردم و مسولان هستند را حل کنید. مشکلات را با گفتگو حل کنید. اگر چنین کنید ما از همه مردم میخواهیم از خونها گذشت کنند تا یک وحدت ملی تشکیل شود.
وی افزود: مردم ایران شایسته و با فرهنگ هستند. اگر حرف این مردم شنیده شود، میتواند یک آشتی ملی در کشور شکل بگیرد. این منوط به این است که به خواستههای مردم توجه شود.
او در بخش دیگری از سخنانش خواست که مردم حاضر شعار مرگ ندهند. او گفت این شعار و توهین به شخصیت من نمیخورد. اگر کسی برای من احترام قائل است، شعار مرگ و توهی ندهد. نه به شخصی مرگ بگوئید و نه توهین کنید.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
امام جمعه زاهدان همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما با دروغ و تهمت مخالفیم اما باید انتقاد باشد. انتقاد به صلاح کشور است. خواستههای ملی وجود دارد. همه مردم ایران خواستههای مشخص دارند. همه مردم ایران امروز گرفتار هستند. تا این گرفتاریها رفع نشود، تا با نخبگان جامعه نشنید و مشکلات را حل نکنید، این بحران ادامه خواهد یافت.
وی افزود: وضعیت اقتصادی خوب نیست. مشکلات اقتصادی و معیشت بر مردم ایران فشار وارد میکند. درآمد مردم کم است و آنها مقابل زن و بچههایشان شرمنده هستند... مردم بدهکار و گرفتارند. حتی تجار هم گرفتارند. تنگدستی بر همه ابعاد ملت تاثیر گذاشته است... چرا فکر اساسی برای مشکل مردم نمیشود. برنامههای دولت جواب نداده است.
مولوی عبدالحمید همچنین گفت: ۴۴ سال است که مردم در سیستان و بلوچستان گرفتار تبعیض هستند. در ادارات زاهدان اهل سنت و بلوچ استخدام کم است. عدالتی نیست و تبعیض وجود دارد. بارها از زبان نمایندگان مطرح شده است. به روسای جمهوری گفتیم، اما هنوز تبعیض وجود دارد. تبعیض فقط به اهل سنت نیست بلکه به خود جامعه شیعه هم تبعیض میشود. با اینکه افراد موثر و خوبی وجود دارد اما حکومت آنها را کنار گذاشته است. چه در مجلس و چه در مدیریتها، یک جناح بقیه را رد صلاحیت میکند. بسیاری از شایستگان در خانه هستند یا از کشور هجرت کرده اند.
جمعه ۸ مهر ۱۴۰۱، بعد از حضور مردم معترض، ماموران از یک کلانتری شهر زاهدان به سوی آنها تیراندازی کردند. هرچند حکومت میگوید مهاجمان قصد حمله داشتند و حدود سی نفر کشته شدند اما مخالفان میگویند این ماموران حکومت بود که شلیک کردند و حداقل یکصد نفر را کشتند.
مردم در زاهدان در یکسال گذشته هر هفته با راهپیمایی اعتراضی بعد از نماز جمعه مولوی عبدالحمید، علیه حکومت جمهوری اسلامی، رهبر و برخی نهادها از جمله بسیج و سپاه شعار دادهاند.