در آستانه سالگرد «جمعه خونین» زاهدان، شاهزاده رضا پهلوی کشتار شهروندان بلوچ در آن روز را «انتقام یک رژیم ضدایرانی از ملت ایران» نامید.
شاهزاده رضا پهلوی در پیامی که روز پنجشنبه ششم مهر در رسانههای اجتماعی منتشر کرد، گفت که «جمعه خونین زاهدان انتقام یک رژیم ضدایرانی از ملت ایران بود» و در هشتم مهر سال پیشین، «ایران در زاهدان خلاصه شده بود و تکتک گلولههایی که به سر و تن بیپناهترین فرزندان ایران شلیک شد، گلولههایی بود که تمامیت ایران را هدف گرفته بود.»
او اضافه کرد: «بیراه نیست که مردم زاهدان و هممیهنان بلوچ ما در تمام یک سال گذشته، هر جمعه یک ایران را فرا خواندهاند، و تا همین امروز، مشعل انقلاب ملی ما را فروزان نگه داشتهاند.»
شاهزاده رضا پهلوی با تأکید بر این که «بیتردید آمر و مسئول اصلی این کشتار، شخص علی خامنهای است»، گفت: «همانگونه که رهبران دینی اهل سنت ایران نیز گفتهاند، او نمیتواند از این مسئولیت شانه خالی کند.»
او با ابراز «همدردی عمیق» با بازماندگان «جاویدنامانِ جانباخته» تأکید کرد: «این خانوادهها و همه آسیبدیدگان و زخمیهای آن جمعه خونین، اطمینان داشته باشند که به پرونده این جنایت در یک دادگاه ملی که شفافیت حداکثری بر آن حاکم باشد، رسیدگی خواهد شد و آمران و عاملان کشتار فرزندان ایران با مجازات لازم، قانونی و منصفانه روبهرو خواهند شد. این وعدهای ملی و خللناپذیر است.»
در روزهای گذشته مهدی نخل احمدی، روزنامهنگار، به صدای آمریکا گفته است که رد پای مقامات ارشد نظام و بیت رهبری در جمعه خونین زاهدان وجود دارد.
در آستانه سالگرد «جمعه خونین» زاهدان، منابع خبری از حضور گسترده نیروهای سرکوب در مرکز استان سیستان و بلوچستان خبر دادهاند.
همچنین با نزدیک شدن به اولین سالگرد «جمعه خونین» در زاهدان تصاویری از فعالیت ماشینآلات راهسازی منتشر شده که نشان میدهد نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی در حال «ایجاد خاکریز» و «خندق» در اطراف زاهدان هستند.
با وجود تشدید حضور نیروهای سرکوب جمهوری اسلامی، اعتراضها ادامه دارد و بنا بر یک گزارش شهروندی، معترضان بنر حاوی تصویر خامنهای را پایین کشیده و آتش زدهاند.
یک گزارش تصویری دیگر شعارنویسی بر دیوارها با مضمون «مرگ بر خامنهای خونخوار» را در آستانه سالگرد «جمعه خونین» در زاهدان نشان میدهد.
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل تسنن زاهدان، روز چهارشنبه در پیامی راه حل مشکلات موجود در ایران را در «شنیدن صدای مردم» و «تن دادن به خواسته اکثریت» جامعه دانسته است.