ال گرین، عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از تگزاس میگوید با توجه به وضعیت خاصی که شهروندان آمریکایی در بند در هر کشوری با آن روبرو هستند، رئیس جمهوری آمریکا باید نمایندهای با اختیارات ویژه برای هر کشور خاص، تعیین کند.
این عضو مجلس نمایندگان و عضو کمیته امنیت داخلی در گفتوگو با کامبیز توانا خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «من به رئیس جمهوری آمریکا میگویم نمایندههایی خاص برای هر مورد در نظر بگیرد. رئیس جمهوری آمریکا نمیتواند به همه کشورها برود ولی میتواند نماینده ویژه و با اختیارات به هر کشوری بفرستد. به این معنا که نمایندههایی باشند که توانایی مذاکره داشته باشند. چنین افرادی با قدرت مذاکره میتوانند پیام ایالات متحده را منتقل کرده تا آنها بتوانند به توافق برسند.»
آقای گرین در حاشیه پردهبرداری از دیوارنگاری شهروندان زندانی آمریکایی در هیوستون در تگزاس افزود: «کسی که چنین قدرتی به او اعطا شده، باید اعزام شود. آن نماینده ويزه باید بتواند بگوید من این قدرت را دارم که هر چه نیاز است انجام دهم تا بتوانیم شهروندان خود را به خانه بازگردانیم. این کاری است که باید انجام دهیم. سریعا و به هر کدام از این کشورها، مذاکرهکنندگانی با توانایی و اختیارات ویژه بفرستید.»
وی افزود: «همچنین رئیس جمهوری آمریکا باید با این خانوادهها دیدار کند. به من گفته شده که این خانوداهها درخواست دادهاند ولی هنوز این فرست به آنها داده نشده. من از رئیس جمهوری آمریکا خواهش میکنم که با آنها دیدار کند هم تک تک و هم با همه آنها. بگذارد آنها بدانند این کشور نه تنها به لحاظ معنوی که به هر شکلی در کنار این خانوادهها است.»
ال گرین در مورد این که چرا در روز استقلال آمریکا تصمیم گرفته در کارزار «خانوادههای ما را به خانه بازگردانید» در هیوستون در تگزاس بپیوندد، گفت: «من میخواهم از صدای آمریکا تشکر کنم که صدایی برای این خانوادهها شده است. من افتخار میکنم که امروز با مارک در سمت راست و دبورا در سمت چپ در مقابل شما باشم. این دو پدر و مادر آستین تایس هستند و این برای ما مهم است که این جا باشیم، که کشور ما این جا باشد، آن هم در این روز ویژه که روز آزادی است تا ما بتوانیم به جهان نشان دهیم که ما در کنار تمامی گروگانها میایستیم. تمامی آنها باید به خانه بازگردند. نباید کسی چون شهروند آمریکا نباید برای کسی خطا یا ایراد باشد که به آن دلیل گرفته شود.»
او افزود: «شهروندان آمریکا باید آزاد باشند که در سرتاسر جهان سفر کرده و نه این که برای نوعی امتیازگیری سیاسی، گروگان گرفته شوند. این کشوری است که همواره مردمش را به خانه باز میگرداند. در نیروهای نظامی، این شهره است که ما هیچکس را پشت سر جا نمیگذاریم. نمیتوانیم اجازه دهیم هیچکدام از این گروگانها پشت سر بمانند. حالا و دقیقتر در مورد آستین تایس، او بخشی از نیرویهای نظامی بود و در آن خدمت کرده بود. او یک روزنامهنگار آزاد بود و برای کمک رفته بود و نه این که به کسی آسیبی وارد کند. وقتی او را گرفتند، فقط روح و روان کسانی که به او نزدیک بودند را آزرده نکرد که تمامی کسانی که او را شناختند، آزرده شدند. برای ما مهم است که او بتواند برای مراسم جشن تولد یا روز پدر، یا تعطیلات دیگر بتواند در کنار ما باشد. چیزهایی هست که او از دست داده و روزهایی هست که خانوادهاش میخواهند در کنار او آن روزها را برگزار کنند. ما این جا هستیم چون میخواهیم جهان بداند او برای ما مهم است، همه گروگانها برای ما مهم هستند و ما میخواهیم آنها را به خانه بازگردانده و باید همین حالا آنها را به خانه بازگردانیم. و خطاب به رئیس جمهوری آمریکا که دوست من است، حامی او هستم و به او باور دارم و معتقدم مرد مفتخری است. من از او درخواست و خواهش میکنم که از تمامی ابزارها استفاده کرده و اینها را به خانه بازگرداند.»
نورما تورس (Norma Torres) نماینده کالیفرنیا در مجلس نمایندگان هفته پیش در صحن علنی سخنرانی کرد و نام جمشید شارمهد و درخواست آزادی او را مطرح کرد. ال گرین در پاسخ به این که آیا او هم به چنین اقدامی دست زده و اسامی گروگانها را در صحن علنی مطرح میکند، گفت: «من هم به آن صدای متحد و قدرتمند پیوسته و همین درخواست را مطرح میکنم. نام من هم به فهرست درخواست کنندگان اضافه خواهد شد. باور من این است که نظام قضایی دیگر کشورها، آینه نظام قضایی ما نیست. ما میخواهیم مردم ما با انصاف روبرو باشند. مواقعی است که اتفاقی ممکن است بیفتد، ولی نمیخواهیم کسی در شرایط بدی قرار بگیرد آن هم فقط به این خاطر که آمریکایی است. ما میخواهیم با انصاف و عدالت با آنها رفتار شود. من هم درخواست آزادی او (جمشید شارمهد) را مطرح کرده و خواستار آزادی او هستم.
در حال حاضر مراد طاهباز شهروند سه تابعیتی ایرانی، آمریکایی، بریتانیایی، سیامک نمازی و عماد شرقی شهروندان ایرانی آمریکایی و شهاب دلیلی، شهروند ایرانی دارای اقامت دائم آمریکا در ایران در زندان هستند.
در میان دیگر شهروندان خارجی یا دو تابعیتی زندانی در ایران میتوان به ناهید تقوی شهروند ایرانی آلمانی، جمشید شارمهد شهروند آلمانی دارای اقامت دائم آمریکا، مهران رئوف شهروند ایرانی بریتانیایی، احمدرضا جلالی شهروند ایرانی سوئدی و سه شهروند فرانسوی سسیل کهلر و همسرش ژاک پاری و لویی آرنو، اشاره کرد.