گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد نشان میدهد تا پایان سال گذشته میلادی، ۸۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بر اثر جنگ، خشونت، سرکوب و زیر پا گذاشتهشدن حقوق بشر در کشورهایشان، آواره شدهاند که ۸ درصد بیش از سال ۲۰۲۰ است.
فیلیپو گراندی، کمیسر عالی پناهندگان ملل متحد، هنگام اعلام گزارش سالانه آژانس با عنوان «گزارش گرایشهای جهانی» گفت این ارقام با افزوده شدن آوارگان جنگ اوکراین در سال جاری بیشتر خواهد شد.
با تهاجم گسترده نظامی ماه فوریه روسیه به اوکراین، بین ۱۲ تا ۱۴ میلیون نفر از مردم این کشور، عمدتاً زنان و کودکان، آواره شدهاند.
طی دهه گذشته، مدام بر شمار آوارگان افزوده شده و به گفته کمیساریای سازمان ملل متحد، جنگ در اوکراین و تهدید زندگی مردم، روند افزایش شمار آوارگان را سرعت بخشیده است.
این بزرگترین آمار آوارگی از پایان جنگ جهانی دوم بدین طرف است.
در حالی که جهان بر آوارگان اوکراینی تمرکز و توجه کرده، گراندی به دولتها توصیه میکند به آوارگان پیش از بحران و جنگ اوکراین هم توجه بیشتری داشته باشند.
برای نمونه، اتیوپی از اواخر سال ۲۰۲۰ تا سال ۲۰۲۱ درگیر جنگ داخلی بوده است. افغانستان در تابستان گذشته مشکل طالبان را داشته است. سوریه و سودان هم با بحران و در نتیجه آوارگی درگیر بوده اند. مساله آوارگی فلسطینیها هم یک مشکل دیرپا است که همچنان ادامه دارد.
کمیساریا شمار پناهجویان تا سال گذشته را ۲۷ میلیون نفر برآورد کرده و شمار جا به جا شدگان در داخل کشورها را ۵۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر قلمداد کرده است. از این تعداد ۸۰ درصد پناهجویان به کشورهای فقیر یا کم درآمد فرار کرده و پناه گرفتهاند.
همچنین ببینید: شمار آوارگان جهان از مرز صد میلیون نفر فراتر رفت