رئیس جمهوری اوکراین یافتن راه دیپلماتیک برای خروج از وضعیت درگیری را «امکانپذیر» میداند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، روز چهارشنبه در یک تماس ویدیویی به شرکت کنندگان در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس گفت: «اگر پوتین واقعیت را درک کند، امکان یافتن راه دیپلماتیک برای خروج از مناقشه وجود دارد.»
وی افزود: «اولین گام برای آغاز گفتوگوها با روسیه بازگشت نیروهای روس به خطوط مرزی قبل از شروع تهاجم به اوکراین است.»
زلنسکی همچنین گفت که او فقط حاضر است مستقیماً، و نه از طریق واسطهها، با ولادیمیر پوتین صحبت کند.
این در حالی است که در هفتههای گذشته هیچ نشانهای از حرکت به سمت پایان درگیریها از طریق مذاکره مشاهده نشده و طرفین، یکدیگر را به عدم تمایل به مذاکره متهم میکنند.
در حالی که نیروهای روس شرق اوکراین، از جمله سورودونتسک در منطقه لوهانسک، را بمباران کردهاند، میخائیلو پودولیاک، مشاور زلنسکی، از دولتهای خارجی خواست که برای پایان دادن به جنگ، روسیه را تحت فشار قرار دهند. پودولیاک با بیان این که امروز آینده اروپا در سنگرهای سورودونتسک و باخموت شکل میگیرد و نه در جلسههای بروکسل یا داووس، گفت: «طول مدت این جنگ بستگی به سرعت اعمال تحریم های انرژی روسیه و تامین تسلیحات اوکراین دارد.»
گزارشها حاکی از آن است که نیروهای روسیه به حومه شهر سوردونتسک رسیدهاند و نبرد نهایی برای تسلط بر این شهر استراتژیک در شرق اوکراین وارد مرحله مهمی شده است.
فرماندار این شهر، اوضاع را «بسیار دشوار» توصیف کرده است. یکی از معاونان شهردار هم با اشاره به اینکه شهر در حال تخریب کامل است، در حساب تلگرامی خود نوشته است: «نیروهای روسی به حدی پیشروی کردهاند و به شهر نزدیک شدهاند که امکان شلیک خمپاره هم دارند.»
همزمان، ایالات متحده اعلام کرد که معافیت بانکی روسیه برای بازپرداخت بدهی های خود به سرمایهگذاران بینالمللی را تمدید نخواهد کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا چند ماه قبل به روسیه اجازه داده بود از بانکهای آمریکایی برای انجام این پرداختها استفاده کند. در پاسخ به این اقدام، وزارت دارایی روسیه اعلام کرد از این پس مسکو بدهیهای خارجی خود را به روبل پرداخت خواهد کرد.
از سوی دیگر بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا، با رد طرح پیشنهادی مسکو گفت که غلات متعلق به همه مردم جهان است. روسیه پیشنهاد کرده است که در ازای برچیده شدن تحریمهای غرب، اجازه دهد صدور غلات اوکراین از سر گرفته شود. اما بریتانیا می گوید روسیه باید « کار درست» را انجام دهد و با خروج از اوکراین و دست برداشتن از «سرقت» غلات، امکان دسترسی همه کشورها ی نیازمند به این محصول را فراهم کند.
دولت سوئیس هم اعلام کرد قصد دارد بیش از یکصد میلیون دلار از داراییهای یوری ایوانشچنکو و خانوادهاش، یکی از افراد نزدیک به ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری پیشین اوکراین را توقیف کند. برن هدف از این اقدام را کمک به رژیم فعلی کییف عنوان کرده است.