در نشست مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس در روز دوشنبه، نگرانیها در مورد اقتصاد جهانی مطرح شد که از جمله این آنها بروز یک رکود جهانی است.
افزایش قیمتها اعتماد مصرف کنندگان را تضعیف کرده و باعث به لرزه در آمدن بازارهای مالی در جهان شده است. بانکهای مرکزی از جمله بانک مرکزی آمریکا در واکنش به افزایش قیمتها وادار به افزایش نرخ بهره شدهاند.
در همین حال، تهاجم روسیه به اوکراین در ماه فوریه بر بازارهای نفت و مواد غذایی اثرات نامطلوبی برای بسیاری داشته است. به نوشته رویترز، قرنطینهها در چین نیز برای مقابله با شیوع کووید که چشم اندازی برای پایان آن دیده نمیشود این شرایط را بدتر کرده است.
صندوق بین المللی پول ماه گذشته میلادی چشم انداز رشد جهانی خود را برای دومین بار در سال جاری کاهش داد و از جنگ اوکراین و تورم به عنوان یک «خطر روشن و کنونی» برای بسیاری از کشورها نام برد.
مدیر عامل صندوق بینالمللی پول، کریستالینا جورجیوا، روز دوشنبه در داووس گفت که جنگ، شرایط سختتر مالی، و شوکهای قیمتی - بهویژه برای مواد غذایی - به وضوح چشمانداز اقتصاد را «تیره» کرده است،
او اما گفت در مقطع فعلی منتظر وقوع یک رکود اقتصادی نیست اما از سوی دیگر گفت نمیتوان احتمال وقوع رکود را به طور کامل از معادله حذف کرد.
این درحالی است که رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه پس از بازدید از کارخانه سامسونگ در سفر به کرهجنوبی گفت که «همهگیری کووید-۱۹ شکنندگی زنجیرههای تأمین کالا در زمان مقرر را آشکار کرد. کمبود جهانی نیمهرساناها باعث کمبود کالاهای مصرفی، بهویژه خودرو شده است و این به افزایش قیمتها در سراسر جهان کمک میکند. و اکنون، جنگ بیرحمانه پوتین در اوکراین، نیاز به ایمنسازی زنجیرههای تامین کالای حیاتی را بیشتر مورد توجه قرار داده است.»