تهران تایمز در گزارشی جدید به نقل از یک منبع آگاه وزارت امور خارجه ایالات متحده مدعی شده که دلیل «برکناری رابرت مالی» فرستاده آمریکا در امور ایران دیدارهای مخفیانهاش با سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل و همچنین دیدارهایی مشابه با تنی چند از چهرههای ایرانی-آمریکایی بوده است.
پیشتر رسانههای آمریکایی از انجام تحقیقات درباره احتمال «سوءاستفاده از اطلاعات طبقهبندیشده» توسط رابرت مالی خبر دادند و اعلام کردند که مجوز امنیتی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران تعلیق شده و او به مرخصی بدون حقوق فرستاده شده است.
در پی این گزارش، شمار زیادی از نمایندگان کنگره آمریکا خواستار ارائه توضیحات دقیقتر درباره این اتفاق شدند.
مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، روز پنجشنبه ۱۴ ژوئیه در نامهای به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، خواستار برگزاری یک جلسه محرمانه درباره وضعیت تحقیقات مربوط به تعلیق صلاحیت امنیتی رابرت مالی تا روز چهارشنبه ۲۶ ژوئیه شد.
آقای مککال این نامه را پس از آنچه «ناکامی» وزارت امور خارجه آمریکا در ارائه «اطلاعاتی اساسی» به نامه ماه گذشتهاش خواند، نوشته است.
او خواستار آن شده است تا روز دوشنبه ١٧ ژوئیه اقدامات لازم برای برگزاری یک «جلسه توجیهی محرمانه»، حداکثر تا روز چهارشنبه ۲۶ ژوئیه انجام شود.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در نامه خود به آقای بلینکن هشدار داده است که در صورت انجام نشدن این اقدامات، «آماده درخواست شهادت در این باره در یک جلسه محرمانه و وادار کردن حضور شاهدان درخواست شده، در صورت خودداری آنها از حضور داوطلبانه در جلسه» خواهد شد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز سه شنبه ۱۱ ژوئیه ضمن اعلام حمایت از رابرت مالی گفت که سیاست واشنگتن همچنان بر «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای و بازگرداندن شهروندان آمریکایی که به ناحق در این کشور بازداشت شدهاند» متمرکز است.
آقای بلینکن در بخشی از مصاحبه خود با شبکه تلویزیونی «ام اس ان بی سی» درباره موضوع «تعلیق مجوزهای امنیتی» رابرت مالی و بازجویی از او به علت «کوتاهی در نگهداری اسناد طبقهبندی شده» گفت: «این یک موضوع شخصی است اما چیزی که میتوانم بگویم این است که رابرت مالی را برای سالهای بسیار زیادی میشناسم، او کسی است که زندگی و حرفهاش را وقف خدمت به کشورش کرده و این کار را بهطور تحسینبرانگیزی انجام داده است.»
مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در وزارت خارجه ایالات متحده بود. او دو سال پیش در پی روی کار آمدن دولت جو بایدن به این مقام رسید. او در حالی به این سمت رسید که در زمان دولت اوباما، او در توافق هستهای با ایران نقش داشت. پیش از مالی، برایان هوک در دولت ترامپ در این سمت بود.