تداوم حملات هوایی شبانه روسیه به کی‌یف و دیگر شهرهای اوکراین

حملات پهپادی شبانه روسیه به کی‌یف، ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - عکس از رویترز

مقامات اوکراین گفتند روسیه سحرگاه سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ به هد‌ف‌های نظامی و زیرساختی در سراسر اوکراین – از جمله در کی‌یف، پایتخت، و لویو در غرب اوکراین - حمله کرد.

از آغاز ضدحمله اوکراین تاکنون نیروهای روسیه بارها مناطق مسکونی، نظامی، و تأسیسات حیاتی اوکراین را هدف‌ قرار داده‌اند.

اوکراین اعلام کرده که ۳۲ فروند از ۳۵ پهپاد شاهد ساخت ایران را، که از منطقه بریانسک روسیه و دریای آزوف پرتاب شده بودند، سرنگون کرده است. با این حال، ماکسیم کوزیتسکی، فرماندار لویو، گفت که «یک تاسیسات مهم و حیاتی» در شهر لویو، به فاصله زیادی از خطوط مقدم و حدود ۷۰ کیلومتری مرز لهستان، هدف حمله قرار گرفت. لهستان یکی از شرقی‌ترین کشورهای اروپایی عضو ناتو است.

هیچ اشاره‌ای به تلفات حملات هوایی شبانه روسیه نشده است. این تازه‌ترین حمله مسکو از زمان آغاز ضدحمله اوکراین است.

اوکراین می‌گوید که تاکنون توانسته است ۱۱۳ کیلومتر مربع از مناطق اشغال‌شده خود را از نیروهای روسی بازپس بگیرد.

نیروی هوایی اوکراین در صفحه تلگرام خود اعلام کرد که پدافند هوایی در بیشتر مناطق فعال بوده است. در بیانیه نیروی هوایی آمده است: «با این حال، هدف اصلی حمله پهپادهای ایرانی، کی‌یف بود. بیش از ۱۰ پهپاد شاهد در کی‌یف و اطراف آن منهدم شد.»

دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، اعلام کرده است که پهپادها در چندین نوبت به منطقه کی‌یف حمله کردند، و هشدار حمله هوایی بیش از چهار ساعت ادامه داشت.

بنا بر این بیانیه «چندین ساختمان اداری و تجاری، و شماری از خانه‌های شخصی آسیب دیده‌اند.»

از سوی دیگر، قطعات پهپادهای ساقط شده به خطوط برق در منطقه کی‌یف و میکولایف در جنوب آسیب رسانده و برق صدها نفر از ساکنان را قطع کرده است.

نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد روسیه همچنین شهر صنعتی زاپوریژیا در جنوب شرقی این کشور را با موشک های اسکندر و اس-۳۰۰ هدف قرار داده است.

روسیه درباره حملات امروز اظهارنظری نکرده است.

ایالات متحده متحد اصلی غربی و تامین‌کننده بخش اعظم تسلیحات کی‌یف برای کمک به عقب راندن نیروهای کرملین است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، به تازگی با اشاره به آمادگی واشنگتن برای حمایت از تلاش‌های صلح سایر کشورها، از جمله چین و برزیل، تاکید کرد که هر توافق صلحی باید از اصول حاکمیت، تمامیت ارضی، و استقلال اوکراین حمایت کند و اجازه دادن به مسکو برای حفظ یک پنجم خاک اوکراین که اشغال کرده، پیام اشتباهی را به روسیه و به «سایر متجاوزان احتمالی در سراسر جهان» ارسال می‌کند.

این مطلب بر اساس گزارش رویترز تنظیم شده است