اعلام آمادگی ایران برای خدمت‌رسانی به «ملت لبنان»؛ وزیر لبنانی: استقبال می‌کنیم

رژه حزب‌الله لبنان. آرشیو

رژه حزب‌الله لبنان. آرشیو

وزیر انرژی و آب لبنان روز شنبه پس از دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت گفت کشورش از «هبه ایران» برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاههای برق لبنان استقبال می‌کند.

مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران، در بیروت نیز به ولید فیاض وزیر انرژی و آب لبنان گفت دولت ایران آماده است «نه تنها در زمینه تامین سوخت، بلکه در تمامی امور مربوط به بخش انرژی به ویژه ساخت واحدهای تولیدی» به لبنان کمک کند.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، او همچنین گفت این هبه (بخشش) برای خدمت‌رسانی به «ملت لبنان» اختصاص داده می‌شود.

دو منبع دولتی در لبنان روز چهارشنبه گذشته از اعزام یک هیئت نمایندگی به ایران خبر دادند که قرار است در زمینه دریافت سوخت رایگان، رایزنی کند.

یکی از این دو منبع می‌گوید که تلاش بیروت بر این است که دریافت این سوخت حالت اهدایی داشته باشد تا لبنان بتواند با این ترفند از چنبره تحریمهای موجود علیه تهران بگریزد.

ایالات متحده حوزه انرژی ایران را به شدت مورد تحریم قرار داده است و هر نقل و انتقال مالی در این حوزه ممکن است در شمول تحریم قرار گیرد.

این منابع تصریح کردند که مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی در لبنان، پیشنهاد «هدیه سوخت» از سوی ایران به دولت لبنان را پیشتر و در تماس با نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان، مطرح کرده است.

طرح اهدای سوخت به لبنان درحالی مطرح می‌شود که جمهوری اسلامی پیشتر نیز مقادیر زیادی از سوخت را برای حزب الله، متحد خود، ارسال کرده بود. حزب الله که یک جنبش مسلح قدرتمند و از سوی آمریکا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است هم اینک بخشی از دولت ائتلافی لبنان است. سیدحسن نصرالله، رهبر حزب‌الله، بارها به دولت لبنان پیشنهاد کرده است که برای دریافت سوخت به ایران روی بیاورد.

لبنان طی سالیان گذشته گرفتار معضل تامین سوخت بوده است. تضعیف بنیه اقتصادی این کشور از سال ۲۰۱۹ میلادی به این روند شدت بخشیده است و وضعیت حوزه انرژی در این کشور به‌شدت وخیم است. در حال حاضر بیشتر مناطق لبنان روزانه تنها یک یا دو ساعت برق دارند.

هبه ایران به لبنان در شرایطی است که سیدحمید حسینی، دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران بیست و پنجم تیرماه گفته بود: احتمال اینکه در فصل تابستان «با کمبود مواجه شویم» و «بنزین پالایشگاهی» دوباره فعال شود یا «شروع به واردات فراورده‌های نفتی بکنیم»، وجود دارد.