رئیس اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اعلام کرده است که «قیمت کارشناسی» دام زنده کیلویی «۱۲۶ هزار تومان» است و رسانههای ایران نیز از کاهش شدید مصرف گوشت میان کارگران خبر دادهاند.
به گزارش خبرگزاری «ایلنا» که به صورت تخصصی اخبار حوزه کارگری را پوشش میدهد، دستمزد کارگران ایرانی «کمتر از نصف حداقلهای معاش» است و این منجر به «کاهش دوباره» نرخ مصرف گوشت و میوه به عنوان «دو قلب اساسی غذایی در میان دهکهای فرودست» جامعه شده است.
- تهدید حیات زیستی کارگران
بر پایه این گزارش، به خطر افتادن سبد غذایی کارگران و «افت حجم اقلام حیاتی» از سبد مصرفی گروههای فرودست اجتماعی از جمله کارگران و بازنشستگان سبب «تهدید حیات زیستی» کارگران و گروههای فرودست اقتصادی شده است.
از سوی دیگر، رسانههای ایران در هفتههای گذشته از رسیدن قیمت هر کیلو «کالباس» تا «نیم میلیون تومان» خبر دادند و محمد آقامیری، رئیس سازمان دامپزشکی کشور نیز هفتم شهریورماه تایید کرده بود که «گوشت اسب و الاغ» به دلیل ارزانتر بودن، به صورت غیر قانونی و به عنوان گوشت گاو یا گوساله ذبح و در سطح کشور فروخته میشود.
در این حال، تارنمای «تجارتنیوز» گزارش داده است که اظهارنظرهای «متولیان صنعت مرغ و ماهی» از «افزایش قیمت گوشت سفید» در آینده نزدیک خبر میدهد.
بر این اساس، رئیس اتحادیه مرغ و تخم مرغ نیز ماه گذشته از «منطقی بودن» نرخ شانه تخم مرغ «۹۰ هزارتومانی» سخن گفته بود و برخی مرغداران هم از ضرورت رسیدن قیمت مرغ به «بالای ۸۵ هزار تومان» با توجه به هزینه تولید سخن گفته بودند.
- کاهش وزن لاشهها
از سوی دیگر، رئیس اتحادیه مرکزی دام سبک در ارتباط با این که شرکت دولتی «پشتیبانی امور دام» اعلام کرده است که «در ۱۰ روز آینده تهاتر گوشت قرمز با نهادههای دامی در کشور اجرا خواهد شد»، گفت که دامداران از جزییات این طرح «اطلاعات دقیقی در دست ندارند.»
افشین صدر دادرس با بیان این که دولت «دام زنده» را کیلویی «۸۲ هزار تومان» از دامدار «خرید حمایتی» میکند، افزوده است «قیمت کارشناسی» دام زنده کیلویی «۱۲۶ هزار تومان» است.
یک «منبع آگاه» نیز به ایلنا گفته است با «افزایش کشتار» این ذهنیت ایجاد میشود که «میزان مصرف بالا رفته» اما «وزن لاشهها نسبت به گذشته کمتر شده» و اگر برهای که در گذشته استاندارد وزن آن «۱۸ کیلو» بود امروز وزن آن به «۸ کیلو» میرسد.
- کاهش ۱۰۰ درصدی مصرف
هفته گذشته مهدی میرزا امین، عضو هیات رئیسه اتحادیه تهیه و توزیع گوشت، اعلام کرد که مصرف گوشت با توجه به آمار «میزان تقاضای بازار» نسبت به سال گذشته «۱۰۰ درصد» کاهش یافته است.
احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، بیست و یکم اردیبهشت و اندکی پس از سخنان تلویزیونی ابراهیم رئیسی مبنی بر حذف «ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی» و جایگزینی آن با «نرخ ایتیاس» و «ارز نیمایی» برای تهیه «اقلام ضروری و کالاهای اساسی»، مدعی شده بود که فقط اقلامی همچون «مرغ، تخممرغ، لبنیات و روغن» با «نرخهای مصوب» گران میشوند و هیچ کالای دیگری «حق و اجازه گران شدن ندارد.»
یک مقام وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران دو ماه پس از اجرایی شدن بسته سیاستهای مالی دولت ابراهیم رئیسی موسوم به «جراحی اقتصادی»، از «کاهش چشمگیر» مصرف «مواد لبنی» توسط ایرانیان خبر داده است.
احمد اسماعیلزاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی هجدهم مردادماه با اشاره به «گرانی مواد خوراکی» در کشور، اظهار داشته بود: به دلیل «گرانی لبنیات»، مصرف مواد لبنی به ویژه شیر «در دو - سه ماهه اخیر» کاهش چشمگیری داشته است.