رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از آغاز استفاده «ماقبل آزمایشی» از رمز ارز ریال در شبکه پولی و بانکی کشور با اعمال محدودیتهایی خبر داده است.
علیصالحآبادی در گفتگویی تلویزیونی با صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مدعی شده که «چند روز است» این استفاده با محدودیت «یک میلیارد تومان» شروع شده است.
به گفته این مقام ارشد پولی و بانکی دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر به «تعداد محدودی» از افراد اجازه استفاده از این رمزارز داده شده است.
مهران محرمیان، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، چهارم فروردین ماه گفته بود که از الگوی کشور «چین» برای توزیع این رمز ارز استفاده خواهد شد.
رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفته است که در حال حاضر دو بانک دولتی «ملی» و «ملت» و «دو فروشگاه» برای استفاده از «رمزریال» تعیین شدهاند.
علی صالحآبادی مرحله بعد از «ماقبل آزمایشی» برای این رمز ارز را «مرحله رسمی آزمایشی» اعلام کرده و افزوده است که در مرحله بعد نیز برای همه مردم و به صورت عمومی عرضه نخواهد شد.
همچنین ببینید: ایران استفاده از بیتکوین «به جای دلار و یورو» را قانونی کرددیماه ۱۴۰۰ خبرگزاری «ایمنا» در گزارشی نوشت که «ریال کوین» رمز ارز دیجیتال ایران است، پشتوانه این ارز دیجیتال «ریال» خواهد بود و در واقع به ازای هر واحد ارز ملی، «معادل ریالی» آن در حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی بلوکه خواهد ماند.
خبرگزاری «ایسنا» نیز در نقدی بر طرح «رمزریال» بانک مرکزی جمهوری اسلامی، با استناد به نظر برخی کارشناسان حوزه فناوری نوشته بود که «دیجیتالی کردن ریال» با ارزش و پشتوانه فعلی، «بیمعنی است»، زیرا با گذشت سالها از مطرح شدن موضوع ارزهای دیجیتالی در ایران، «این حوزه هنوز مقرراتگذاری نشده و بلاتکلیف مانده است.»
پیشتر مایکل سکستن، کارشناس سیاستهای سایبری و امور خاورمیانه، به «صدای آمریکا» گفته بود که جمهوری اسلامی ایران از رمزارزها به عنوان «ابزار کاهش فشارها» و «دور زدن تحریمها» استفاده میکند.
همچنین ببینید: مایکل سکستن، کارشناس سیاستهای سایبری و امور خاورمیانه: ایران از رمزارزها به عنوان ابزار کاهش فشارها استفاده میکند