علیرغم اعمال محدودیتهای جدید مرتبط با همهگیری ویروس کرونا در بخشهایی از شانگهای چین، روز پنجشنبه قیمت نفت در بازارهای جهانی همچنان در بالاترین سطح خود در سه ماه اخیر باقی ماند.
این در حالی است که صادرات چین در ماه مه بهتر از پیشبینیهای کارشناسان بود؛ عاملی که احتمال تقاضای بیشتر برای نفت را تقویت میکند.
قیمت نفت برنت برای ماه اوت با ۱۴ سنت یا حدود ۰.۱ درصد کاهش به ۱۲۳.۴۴ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام تگزاس برای ماه ژوئیه با ۲۳ سنت یا حدود ۰.۲ درصد کاهش به ۱۲۱.۸۸ دلار در هر بشکه رسید.
صادرات چین در ماه مه نسبت به سال گذشته ۱۶.۹ درصد افزایش یافت زیرا کاهش محدودیتهای مرتبط به کووید-۱۹، به برخی از کارخانهها اجازه راهاندازی مجدد داد و باعث سریعترین رشد اقتصادی از ژانویه گذشته شد که بیش از دو برابر پیشبینی کارشناسان بود.
به گفته جفری هالی، تحلیگر ارشد بازار «اوآندا» برای آسیا و اقیانوسیه، دلیل ثابت ماندن بهای نفت، قرنطینه در بخشهایی از شانگهای است که باعث ترس از همهگیری ویروس کرونا در چین شده و تقاضا را در آسیا کاهش داد.
او در ادامه افزود که با این حال ثابت ماندن بهای نفت نشان میدهد که میزان عرضه بسیار محدود است.
به دستور مقامات چینی محدودیتهای تازهای در بخشهایی از شانگهای اعمال شده است و به ساکنان دستور دادهاند تا برای مقابله با همهگیری ویروس کرونا دو روز در خانه قرنطینه باشند.
به گفته کارشناسان، علیرغم محدودیتهای مرتبط با بیماری کووید ۱۹ در چند شهر چین، میزان صادرات این کشور قابل توجه است.
در همین حال، اوج تقاضای بنزین در تابستان در آمریکا، همچنان در تعیین بهای نفت تعیین کننده است.
دادههای اداره اطلاعات انرژی «اییایآی» در روز چهارشنبه نشان داد که ذخایر بنزین ایالات متحده به طور غیرمنتظرهای کاهش یافته است که نشاندهنده انعطافپذیری تقاضا برای سوخت موتور در طول دوره اوج تابستان با وجود قیمتهای بالا در پمپ بنزینها است.
به گفته وارن پترسون، رئیس بهش تحقیقات کالای «آیانجی»، با توجه به فصلی که آمریکاییها بیشتر رانندگی میکنند، بعید است که در ماههای آینده قیمت بنزین کاهش باید.