اعضای پارلمان ایتالیا در کنار زنان ایتالیایی-ایرانی از دولت این کشور خواستند به توقف اعدام معترضان در ایران کمک کند.
دوازده تن از نمایندگان پارلمان ایتالیا و گروهی از فعالان ایرانی-ایتالیایی حقوق بشر در ایران، روز سهشنبه در رم، مشترکاً از دولت ایتالیا خواستند تا با مداخله خود، از صدور و اجرای احکام اعدام برای معترضان، توسط حکومت ایران، جلوگیری کند.
لیا کوارتاپله، نماینده حزب دموکرات در پارلمان ایتالیا، گفت: «زمان آن فرا رسیده است که دولت ایتالیا در مورد وضعیت ایران موضعگیری کند، احتیاط دیگر لازم نیست.»
او در کنار فعالان حقوق بشر که تیشرت سفیدی با شعار «زن، زندگی، آزادی» و به دو زبان انگلیسی و فارسی به تن داشتند، افزود: «ما به عنوان قانونگذار در کنار مردم ایران هستیم.»
اوایل روز سهشنبه، کوارتاپله و همکارانش با هفت زن ایرانی-ایتالیایی، دیداری خصوصی داشتند. در این نشست، درخواستهای متعددی از دولت ایتالیا در قبال ایران، مطرح شد.
این نشست با مشارکت (ARCI)یک سازمان مدنی مستقر در رم، برگزار شد.
این درخواستها، از لغو و جلوگیری از صدور حکم اعدام برای ایرانیانی که پس از مرگ مهسا امینی به خیابانها آمدند، تا مجازات مقامات ایرانی و قطع روابط دیپلماتیک با ایران را شامل میشود.
نگین بانک، که از سال ۱۹۹۷ در ایتالیا زندگی میکند، گفت: «ما از ایتالیا میخواهیم روابط دیپلماتیک خود با ایران را متوقف کند و فوراً برای لغو احکام اعدام صادر شده در مورد معترضان اقدام کند.»
آیسان، یکی دیگر از فعالان ایرانی-ایتالیایی که به عنوان مشاور املاک در فلورانس کار می کند، گفت: «به هر حال امروز، پس از نشان دادن چهره خود به دوربین، نمی توانم به کشورم برگردم.»
آیسان به صدای آمریکا گفت: «جهان باید کمک به رژیم ایران را متوقف کند.» او همچنین افزود: «تظاهرات فعلی با گذشته متفاوت است، اینبار رهبر این اعتراضات زنان هستند و ما در این انقلاب پیروز خواهیم شد.»
این فعالان، همچنین در نشست مطبوعاتی، ویدئویی را با نام و تصاویر برخی از زنان و مردان ایرانی که به دلیل شرکت در تظاهرات توسط پلیس ایران شکنجه، تجاوز و در نهایت کشته شدهاند، به نمایش گذاشتند.
قوه قضاییه ایران، تا کنون چندین معترض را به اعدام محکوم کرده و هزاران نفر دیگر در انتظار محاکمه در بازداشت هستند.
ایتالیا برخلاف فرانسه، آلمان و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا، هنوز سرکوب ادامه دار در ایران را محکوم نکرده است.
تنها چند روز پس از مرگ مهسا امینی، در ۲۵ سپتامبر، دولت تازهای در ایتالیا به قدرت رسید. یک ماه بعد، این دولت محافظه کار به رهبری جورجیا ملونی سوگند یاد کرد.
کوارتاپله به صدای آمریکا گفت: «ما از درخواست فشار به دولت ایتالیا برای محکوم کردن آنچه در حال رخ دادن است، حمایت خواهیم کرد.»
او همچنین به صدای آمریکا گفت: «ما تصمیم گرفتهایم، یک طرح یا قطعنامه را همزمان در مجلس و سنا ارائه کنیم.»
برخی از چهارده قانونگذار شرکتکننده در این نشست، به نمایندگی از احزاب لیبرال و محافظه کار در پارلمان ایتالیا، بر تعهد خود برای پیگیری در دولت ایتالیا برای اعمال تحریمها علیه مقامات ایرانی مسئول سرکوب و آزادی زندانیان سیاسی از زندانهای ایران، تاکید کردند.
با این حال، نگین در یک مصاحبه جداگانه با صدای آمریکا از نتیجه این نشست ابراز ناخرسندی کرد. او گفت که در جلسه صبح با قانونگذاران ایتالیایی به او گفته شده که بعید است ایتالیا اقدامات شدیدی مانند بستن سفارت در تهران یا اخراج سفیر ایران در ایتالیا را انجام دهد.
نگین، با اشاره به اینکه ایتالیا یکی از بزرگترین شرکای تجاری ایران است، گفت: «شما می توانید هر رابطه اقتصادی را فوراً قطع کنید، چرا که هیچ بهانهای برای آن وجود ندارد.»
او گفت: «شرکتهای ایتالیایی باید قراردادهای خود را در ایران لغو کنند و تجارت با رژیم را متوقف کنند.»
نگین و دیگر فعالان حقوق بشر ایرانی-ایتالیایی پس از کنفرانس مطبوعاتی، بنر بزرگی که روی آن به رنگ قرمز نوشته شده بود: «ایتالیا معامله میکند، ایران میکشد» را در مقابل دوربین ها گرفتند.
* توضیح سردبیری: در نسخه اصلی این مطلب، با پیروی از مقررات تعیینشده از سوی برگزارکنندگان کنفرانس مطبوعاتی در مجلس سفلای ایتالیا (کامرا دی دپوتاتی)، تنها نام کوچک فعالان ایرانی-ایتالیایی آورده شده بود تا از بروز هرگونه تبعاتی برای خانوادههای آنها در ایران جلوگیری شود.
پس از انتشار این مطلب، نگین بانک به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که با مقررات تعیینشده موافق نکرده بود. او به بخش فارسی صدای آمریکا اطلاع داد که میخواهد از نام کاملش استفاده شود.
این مطلب بر همین اساس بهروزرسانی شد.