مردم لبنان برای نخستین بار در ۹ سال گذشته برای شرکت در انتخابات پارلمانی به پای صندوقهای رای رفتند.
صف رای دهندگان در بعضی شهرهای بزرگ لبنان حتی پیش از باز شدن در حوزههای رای گیری در ساعت ۷ صبح روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت به وقت محلی شکل گرفته بود.
رایگیری با پایان زمان مقرر متوقف و حوزه های اخذ رای بسته شد تا نتایج شمارش آرا روز دوشنبه اعلام شود.
تحلیلگران به انتخابات پارلمانی لبنان به عنوان عرصه زورآزمایی احزاب رقیب سنی و شیعه برای حفظ نفوذ و بقای یک نظام سیاسی مبتنی بر تقسیم قدرت در کشوری می نگرند که برای دراز مدت دستخوش تنش های داخلی و منطقه ای بوده است.
در این بین، ناظران سیاسی از نزدیک عملکرد حزب مسلمان سنی «جنبش آتی» سعد حریری، نخست وزیر لبنان را زیر نظر دارند. بر خلاف انتخابات سال ۲۰۰۹ میلادی، سعد حریری این بار حمایت عربستان سعودی در انتخابات را از دست داده است.
سعد حریری پیشاپیش انداختن رای خود در صندوق، بر ضرورت شرکت شهروندان در انتخابات روز یکشنبه تاکید کرد.
او گفت: «همه شهروندان لبنان باید به وظیفه ملی خود عمل کنند و به هر کس که میخواهند رای بدهند. این کشور ما را قوی تر می کند.»
انتخابات پارلمانی لبنان یکسال پس از بن بست سیاسی که در سال ۲۰۱۷ میلادی به اعمال اصلاحاتی در قوانین انتخاباتی آن کشور انجامید، برگزار میشود.
رقیب نزدیک حزب سعد حریری، حزب الله لبنان تلقی می شود که از حمایت ایران برخوردار است.
تحلیلگران عملکرد حزب جامعه مدنی میشل عون، رئیس جمهوری لبنان، را به میزان مشارکت در انتخابات منوط می کنند و بر این باورند که کسب کرسیهای احتمالی این حزب در پارلمان چالشی برای احزاب رقیب دیگر تلقی میشود، اما موقعیت دیگر احزاب برای حفظ نفوذ و قدرت در پارلمان و دولت جدید لبنان را به خطر نخواهد انداخت.
روند و سرعت تشکیل دولت جدید لبنان به گفته تحلیلگران از اهمیت خاصی، به ویژه برای سرمایه گذاران و کمک کنندگان مالی به لبنان برخوردار است. آنها ماه گذشته تعهد کردند با تضمین بالغ بر یازده میلیارد دلار وام به تحکیم ثبات اقتصادی لبنان کمک کنند.