لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۴۰

انتخابات پارلمانی لبنان بعد از ۹ سال زیر سایه خشونت‌های سیاسی برگزار می‌شود


حامیان جنبش آزاد وطن از گروه های لبنانی
حامیان جنبش آزاد وطن از گروه های لبنانی

بعد از نه سال قرار است در لبنان یک انتخابات عمومی برگزار شود، و خشونت های سیاسی از جمله حمله به یکی از نامزدها وحمله به دفتر یک نامزد دیگر بر نخستین انتخابات عمومی لبنان سایه افکنده است.

انتخابات روز ششم مه (یکشنبه ۱۶ اردیبهشت) با یک قانون پیچیده جدید انتخاباتی برگذار خواهد شد. انتظار نمی رود این انتخابات، تغییرات عمده ای در دولت یا سیاست های آن بوجود آورد.

تحلیلگران انتظار دارند سعد حریری نخست وزیر کنونی، رئیس دولت بعدی باشد اما قانون جدید پیش بینی نتایج را در بعضی نقاط دشوار می سازد؛ رقابت های محلی را دامن زده و حزب های سیاسی را به رقابت بسیار سخت وا داشته است.

کشور لبنان جمهوری است و سه مقام ارشد آن برای اعضای گروه‌های مذهبی خاص در نظر گرفته شده‌اند. رئیس جمهوری باید مسیحی مارونی باشد؛ نخست وزیر باید مسلمان سنی باشد و سخنگوی پارلمان می‌بایست مسلمان شیعه باشد.

به تازگی قوانین انتخاباتی در لبنان تغییر کرده است. بر اساس قانون «نسبیت» در لبنان کرسی های پارلمان را محبوبیت احزاب توزیع می کند و نمی گذارد عده ای بیش از ظرفیت نماینده داشته باشد و در مقابل اقلیت ها هم حداقل حضور شان را داشته باشند.

به گفته «عمر کابل» مدیر اجرائی انجمن انتخابات دمکراتیک لبنان ،که یک گروه مستقل نظارت بر انتخابات است، می گوید تهدید نامزدها، از مرد و زن، مدام در حال افزایش است. با نزدیک شدن به تاریخ رأی گیری انتظار می رود که میزان خشونت نیز بیشتر شود.

نتیجه انتخابات قابل پیش بینی نیست. هر چقدر نتیجه غیرقابل پیش بینی باشد، بیم و نگرانی در حزب های سیاسی بیشتر می شود و سخنرانی ها هم تحریک کننده تر است.

بیشتر از ۲۸ سال پس از پایان جنگ داخلی لبنان، هیچکس انتظار دگرگونی مهمی ندارد اما کشور یا بی ثباتی های سیاسی مداوم دست و پنجه نرم می کرد که بر اقتصاد لبنان سنگینی می کرد.

سیستم سیاسی لبنان قدرت را به صورت جدی میان سهمیه های مذهبی و سیاسی میان گروه های جداگانه تقسیم می کند. شعله ور شدن اختلافات میان گروهی حتی گروه های از یک نحله را هم به جان هم می اندازد.

یکشنبه شب، ارتش برای پایان به زد و خورد میان گروه های جنوب بیروت که از سر اختلاف بر سر پوسترهای انتخاباتی، به تیراندازی کشیده بود، دخالت کرد.

در همان روز یکشنبه یک کاندیدای مستقل شیعه گفت: هنگامی که مشغول چسباندن یک پوستر به دیوار در دهکه ای بوده، گروهی از اعضای حزب الله بر سرش ریخته و کتکش زده اند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG