گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت، در جلسه شورای امنیت این سازمان درباره وضعیت گروگانهای این کشور گفت که شورای امنیت تا امروز برای آزادی گروگانها کاری نکرده است.
به گزارش نشریه «جروزالم پست»، او افزود: اگر شورای امنیت واقعاً خواستار پایان جنگ در غزه است، باید موضوع آزادی گروگانها را در اولویت کاری خود قرار دهد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون در سه قطعنامه خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط همه گروگانها شده است.
گروه شبه نظامی حماس که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، پس از حمله ۱۵ مهر سال گذشته به اسرائیل، ۲۵۰ تن را گروگان گرفت که از این تعداد حدود ۱۰۰ تن را دو ماه بعد طی توافقآتش بس آزاد کرد.
در این حال، یک مقام ارشد حماس روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت، مدعی شد که ۷۰ درصد گروگانهای حماس جان خود را از دست دادهاند.
خلیل الحیه در گفتگو با شبکه «المنار»، رسانه وابسته به حزبالله لبنان، گفت اسرائیل میخواهد «اسرای خود» را با قوه نظامی آزاد کند؛ اما نمیداند که ۷۰ درصد آنها در بمبارانها کشته شدهاند.
همچنین ببینید: ابراز نگرانی دبیرکل سازمان ملل از عملیات نظامی اسرائیل در رفح؛ وضعیت وخیم منطقه بدتر شده استدر این حال، به نوشته «تایمز اسرائیل»، گیلاد اردان در سخنانش گفت که همچنان ۱۳۲ گروگان گرفته شده در غزه باقی مانده اند و با اشاره به این موضوع که «این اولین نشستی است که یک نهاد سازمان ملل برای تمرکز بر رنج و راههای آزادی آنها برگزار میکند» افزود: «گروگانها فوریترین و حیاتیترین موضوع بشردوستانه هستند که شورا باید روی آن تمرکز کند».
او با طرح این پرسش ها که «آیا شورای امنیت حماس را محکوم کرده و از آنها خواسته است که به صلیب سرخ اجازه دهند تا گروگانها را بررسی کند و آیا رهبری حماس را تا زمانی که گروگانها را آزاد نکنند، تحریم کرده است؟» گفت: طی ۳۲ هفته گذشته، شورای امنیت و سازمان ملل عملاً هیچ کاری برای آزادی آنها انجام نداده اند.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد این موضوع را «دلخراش و غیراخلاقی» نامید و اشاره کرد: «گروگانهای ما در حال تحمل ضرب و شتم، شکنجه و تجاوز جنسی هستند.»
این گزارش حاکی از آن است که تمرکز ایالات متحده در این نشست، به عنوان نخستین نشستی که در سازمان ملل تنها بر موضوع گروگانهای در دست حماس برگزار شد، محکوم کردن گروگان گیری در اسرائیل در ۱۵ مهر سال گذشته به عنوان «ابزار روانی تروریسم» بود.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، در این نشست که در اتاق کنفرانس سازمان ملل برگزار شد، گفت که درخواست آمریکا، همه اسرائیلی ها و بسیاری دیگر ساده است. این که گروگانها به خانه بازگردند.
سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد: درخواست آمریکا، همه اسرائیلی ها و بسیاری دیگر ساده است. این که گروگانها به خانه بازگردند.
او اضافه کرد: این مسئولیتی است که رئیس جمهوری ایالات متحده متعهد به انجام آن است.
خانم توماس گرینفیلد در ادامه سخنانش گروگانگیری را اقدامی «بزدلانه» نامید که از جمله برای القای ترس دیگران و پیشبرد برنامههای پلید انجام شده است و در عین حال، اصول اولیه بشریت را نقض می کند.
سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد از حماس خواست همه گروگانهای باقی مانده را آزاد کند و اضافه کرد که این اقدام جان بسیاری را از هر طرف نجات می دهد.
در همین حال، به نوشته «تایمز اسرائیل»، سانجین کیم، معاون سفیر کره جنوبی در سازمان ملل متحد، هنگام صحبت درباره یکی از گروگانها به دلیل تاثر خاطر نتوانست به سخنان خود ادامه دهد.
بر اساس این گزارش، تمامی ۱۵ عضو شورای امنیت به اتفاق آرا گروگانگیری را محکوم کردند، اما روسیه، چین و الجزایر که که نماینده ۲۲ کشور عربی در شورا است، حمله اسرائیل به غزه را محکوم کردند.
احمد صحراویی، دیپلمات الجزایری، عنوان کرد که «در سرزمینهای اشغالی فلسطین شاهد هستیم که ماشین کشتار وحشیانه اشغالگر اسرائیلی به بهانه آزادی گروگانها در غزه ویرانی به بار میآورد.»
گئورگی بارسوکوف، دیپلمات روسی، هم در این نشست گفت که کشورش به صراحت گروگانگیری حماس را محکوم کرده است، اما از آنچه «نسلکشی علیه فلسطینیان در غزه» خواند، انتقاد کرد.
او همچنین از اسرائیل به خاطر آن که از خواست اکثریت قاطع جامعه بینالمللی سرپیچی میکنند و عملیات نظامی را در شهر رفح، محل اسکان صدها هزار غیرنظامی فلسطینی، انجام می دهد، انتقاد کرد.
حمله اسرائیل به غزه در واکنش به حملات حماس در ۱۵ مهر سال گذشته انجام شد که در جریان آن دست کم ۱۲۰۰ کشته بر جای گذاشت که اکثر آنها غیر نظامی بودند.
وزارت بهداشت غزه که کنترل آن در دست حماس است، میگوید که تاکنون بیش از ۳۵ هزار تن در غزه کشته شدهاند اما اسرائیل که حماس را متهم به استفاده از سپر انسانی کرده است، می گوید آمار منتشر شده از سوی حماس قابل تأیید نیست و شامل حدود ۱۵ هزار شبه نظامی است که در جنگ کشته شده اند.