معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل روز ۲۵ اردیبهشت گفت که آنتونیو گوترش از تشدید فعالیتهای نظامی اسرائیل در شهر رفح «وحشتزده» و نسبت به آوارگی نزدیک به ۴۵۰ هزار فلسطینی نگران است.
فرهان حق روز سهشنبه در مقر سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت: «در حالی که حماس به شلیک راکت به اسرائیل ادامه میدهد و اسرائیل در رفح عملیات میکند، دسترسی مردم غیرنظامی به کمکهای بشردوستانه بیش از پیش مختل شده و وضعیت وخیم منطقه بدتر شده است.»
معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل همچنین تاکید کرد که غیرنظامیان باید در رفح و سایر نقاط غزه مورد احترام و محافظت قرار گیرند.
فرهان حق با تاکید بر خواست دبیرکل سازمان ملل متحد برای بازگشایی فوری گذرگاه رفح و دسترسی بلامانع نهادهای بشردوستانه به سراسر غزه افزود: «اکنون هیچ کجا در غزه امن نیست و دبیرکل درخواست خود برای آتشبس فوری و آزادی همه گروگانها را تکرار کرده است.»
ارتش اسرائیل هفته گذشته، عملیات نظامی خود را در رفح تشدید کرد و به مردم دستور داد بخشهایی از شهر را تخلیه کنند.
اسرائیل میگوید که در حال انجام یک عملیات محدود برای از بین بردن زیرساختهای شبهنظامیان حماس در امتداد مرز غزه با مصر است.
ایالات متحده، سازمان ملل و کشورهای دیگر از اسرائیل خواستهاند از حمله تمامعیار به رفح خودداری کند و از وقوع یک فاجعه انسانی در این منطقه جلوگیری کند اما رهبران اسرائیل می گویند رفح آخرین پایگاه گروه شبه نظامی حماس است و برای دستیابی به هدف از بین بردن حماس به عنوان یک تهدید در غزه، حمله به رفح لازم است.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه گفت: عملیات نظامی بزرگ اسرائیل در رفح جان غیرنظامیان بسیاری را «بدون یک دستاورد استراتژیک مشخص» در معرض خطر قرار میدهد.
او در عین حال با بیان اینکه «به اعتقاد ما آنچه در غزه اتفاق میافتد نسلکشی نیست» افزود: «جهان باید از حماس بخواهد که به میز مذاکره بازگشته و توافق را بپذیرد ضمن اینکه ایالات متحده همچنان با اسرائیل برای شکست حماس همکاری میکند.»
عملیات نظامی جاری اسرائيل در غزه در واکنش به حمله تروریستی حماس به جنوب اسرائيل در ۱۵ مهر سال گذشته آغاز شد.
در این حمله دستکم ۱۲۰۰ تن کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر گروگان گرفته شدند.
در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربودهشده در قبال آزادی شماری از زندانیان فلسطینی آزاد شدند. اما هنوز ١٣٣ گروگان اسرائیلی در دست حماس هستند و اسرائیل معتقد است دستکم ۲۰ تن از آنها جان خود را از دست دادهاند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.