آمریکا حمله به مدرسه سازمان ملل در غزه را «شرم آور» خواند

جن ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا

ساعاتی پس از آن که دبیر کل سازمان ملل متحد حمله به نزدیکی یک مدرسه در غزه که تحت کنترل آن سازمان قرار داشت و پناهگاهی برای آوارگان فلسطینی بود را اقدامی «جنایتکارانه» خواند، وزارت امور خارجه آمریکا نیز نسبت به این اقدام واکنش شدیدی نشان داد.

سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده روز یکشنبه در بیانیهای، ضمن «شرم‌آور و وحشت‌انگیز» خواندن حمله به این مدرسه در رفح، که دست کم ۱۰ کشته و بیش از ۳۰ مجروح بر جای گذاشت، خواستار انجام تحقیقات کامل در مورد آن شد.

این مدرسه یکی از ده ها مرکزی در نوار غزه است که تحت کنترل سازمان ملل متحد قرار دارد و از آنها برای اسکان آوارگان و پناهجویان فلسطینی استفاده می شود.

جن ساکی همچنین با «غیرقابل توجیه» خواندن این حمله، از اسرائیل خواست تا برای جلوگیری از تلفات بیشتر غیرنظامیان، استانداردهای خودش را بیشتر رعایت کند.

ارتش اسرائیل تایید کرده است که به سمت هدفی در حوالی آن مدرسه در رفح که در آن هزاران فلسطینی پناه گرفته اند آتش گشوده است .

این دومین حمله به مدارس تحت کنترل سازمان ملل متحد در نوار غزه در طول یک هفته گذشته است که هدف حملات نیروهای اسرائیلی قرار می‌گیرد. ارتش اسرائیل گفته است در حال بررسی گزارش‌های مربوط به این حادثه است.

دبیر کل سازمان ملل متحد پس از انتشار این خبر، حمله به این پناهگاه را اقدامی «غیراخلاقی و جنایتکارانه» خواند و گفت این حمله نقض قوانین انساندوستانه بین‌المللی بوده و لازم است هر دو طرف درگیر مراقب جان غیرنظامیان فلسطینی، کارکنان سازمان ملل متحد و همچنین مراکز تحت کنترل آن سازمان و دیگر مراکز غیرنظامی باشند.

بان کی مون در بیانیه‌ای گفت این حمله باید فوراً مورد بررسی قرار گیرد و آنهایی که مسئول آن هستند باید پاسخگو باشند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ده‌ها نفر دیگر نیز در اثر بمباران مناطق دیگر غزه توسط تانک‌های اسرائیلی، در پاسخ به راکت‌های پرتاب شده توسط گروه حماس به سوی اسرائیل، جان خود را از دست دادند.

در بیست و هفتمین روز جنگ در غزه، رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که بیشتر نیروهای ارتش آن کشور از بخش‌هایی از شهر غزه عقب‌نشینی کرده‌اند و تصاویر مخابره شده توسط خبرگزاری رویترز نیز نشان می‌دهند که ستونی از تانک‌های اسرائیلی در حال ترک مناطقی هستند که پیشتر تحت کنترل خود گرفته بودند.

یکی از سخنگویان ارتش اسرائیل از بکار بردن واژه «عقب‌نشیتی» خودداری کرد اما گفت ارتش به ساکنین برخی از مناطق فلسطینی که پیشتر خانه‌های خود را ترک کرده بودند، گفته است که می‌توانند به آن مناطق بازگردند.

رویترز در ادامه گزارش خود به نقل سرهنگ پیتر لرنر نوشت «نیروهای ارتش، در میانه انتقال به مناطق دیگری در امتداد مرزها هستند.»

سرهنگ لرنر در ادامه گفت «ما سربازان را از خط مقدم فرا خواندیم، اما ماموریت ما کماکان ادامه دارد؛ نیروی زمینی و هوایی در حال اجرای عملیات هستند.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی در همین ارتباط نوشت پیکر غرق به خون چندین نفر در داخل این مدرسه در رفح، که برخی از آنها کودک بودند، به چشم می‌خورد. برخی از مجروحان به بیمارستان کویتی‌های رفح منتقل شدند و بقیه هم در درمانگاه‌های زیر چادر برپا شده‌اند تحت درمان قرار گرفتند.

به گزارش آسوشیتدپرس این ششمین مرکز تحت کنترل سازمان ملل متحد است که از آغاز درگیری‌ها در غزه مورد هدف ارتش اسرائیل قرار می‌گیرد. سازمان ملل از این مراکز به عنوان پناهگاه برای اسکان آوارگان و پناهجویان فلسطینی استفاده می‌کند.

در قاهره، تلاش‌های دیپلماتیک برای یافتن راه ‌حلی برای پایان دادن به این خشونت‌ها و ارائه آتش‌بسی که مورد پذیرش دو طرف باشد، همچنان ادامه دارد.

اسرائیل بارها حماس را به نقض آتش‌بس‌های موقت در روزهای اخیر متهم نموده و اعلام کرده که در گفتگوهای صلح در قاهره شرکت نخواهد کرد و گفته «هیچ موردی» برای گفتگو با گروه‌های مسلح فلسطینی وجود ندارد. از این رو بعید به نظر می‌رسد که گفتگوهای قاهره، بدون حضور اسرائیل، به نتیجه‌ای برسند.

اسرائیل می‌گوید حماس باید خلع سلاح شود، حماس هم که عهد کرده اسرائیل را نابود کند، خواهان عقب‌نشینی کامل نیروهای ارتش اسرائیل و برداشته شدن محاصره غزه توسط اسرائیل و مصر است که نفس های اقتصاد غزه را به شماره انداخته است.

در همین حال خبرگزاری رویترز در گزارشی جداگانه از سفر هیاتی از جانب گروه‌های حماس و جهاد اسلامی به قاهره خبر داد و نوشت سفر این هیات به منظور انجام گفتگوهای «غیرمستقیم» با اسرائیل برای رسیدن به توافقی بر سر یک پیشنهاد آتش‌بس است که از طریق مقام‌های مصری و امریکایی انجام می‌گیرند.