سرکوب اعتراضهای مسالمتآمیز مردم اصفهان توسط نیروهای انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی با واکنشهای گسترده جهانی همراه بوده است.
دور جدید اعتراض گسترده کشاورزان اصفهان به کمبود آب، مدیریت آبرسانی، و عدم تخصیص حقآبه، از هفدهم آبان آغاز شد. این اعتراضات که حدود سه هفته ادامه یافته است، از سوی مردم این استان حمایت شد و به شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری نیز کشیده شد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز شنبه با انتشار توییتی ضمن ابراز «نگرانی عمیق بابت سرکوب خشونتآمیز معترضان مسالمتجو در اصفهان» نوشت: «مردم ایران حق دارند ناامیدیشان را بیان کنند و دولتشان را پاسخگو بدانند.»
بلومبرگ به دستگیری تعدادی از معترضان اشاره کرده و اظهارات محمدرضا میرحیدری، فرمانده پلیس اصفهان را بازتاب داد که در یک مصاحبه تلویزیونی گفت این دستگیریها در تجمعی روی داده که توسط «گروههای ضدانقلاب» در بستر خشک زایندهرود صورت گرفته است.
نیویورک تایمز در گزارشی به سرکوب اعتراضات علیه کمبود فزاینده آب پرداخت و نوشت این سرکوب پس از آن اتفاق افتاد که اعتراضات دستکم به یک شهر دیگر سرایت کرد و تظاهراتی بزرگ در روز جمعه آغاز شد.
نیویورک تایمز از قول یک کشاورز معترض اصفهانی که این نشریه با او تلفنی گفتوگو کرده، نوشته است ماموران او و دیگر معترضان را مورد ضرب و شتم قرار دادند، به روی آنها آتش گشودند، و دهها کشاورز معترض به شدت زخمی شدند.
فاکسنیوز نیز با اشاره به اعتراضات هفته گذشته کشاورزان اصفهان در بستر زایندهرود، نوشت اعتراض هزاران نفر در ایران نسبت به خشک شدن رودخانهای که پس از تغییر مسیر آب آن به کارخانههای متعلق به سپاه پاسداران خشک شده بود، با سرکوب پلیس به خشونت کشیده شد.
عربنیوز به انتقاد «کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران» از سرکوب معترضان آدر اصفهان اشاره کرده و با بیان این که «مردم ایران به طور نظاممند از اساسیترین حقوق خود محروم شدهاند»، نوشت این کمیته که شامل مقامهای فعلی و سابق در دولت و پارلمان بریتانیا است از « اتحادیه اروپا، بریتانیا و سازمان ملل میخواهند تحریمهایی را علیه رژیم ایران اعمال کنند.»
وبسایت انگلیسی صدای آمریکا با اشاره به شلیک نیروهای امنیتی به «معترضان آب» و با انعکاس ویدئوهایی از سرکوب معترضان نوشت نیروهای امنیتی ایران در شهر اصفهان به سوی معترضان گاز اشکآور و گلولههای ساچمهای شلیک کردهاند. کنشگران میگویند که این خشونتآمیزترین سرکوب مخالفان در ایران توسط حکومت از تیر ماه گذشته بوده است.
جروزالم پست نیز در گزارشی با عنوان «رژیم ایران معترضان را در شهر مرکزی اصفهان کشت»، نوشت اصفهان سومین شهر بزرگ ایران در هفتههای اخیر شاهد تظاهرات اعتراضی نسبت به کمبود آب بوده و صدها معترض در خیابانها حضور داشتهاند.
همزمان با مقابله خشونتبار نیروهای انتظامی و امنیتی با اعتراضهای مسالمتآمیز مردمی در اصفهان، نتبلاکس، نهادی که ترافیک اینترنت در جهان و امنیت آن را رصد میکند، افت سرعت اینترنت را از صبح روز جمعه ۵ آذر در بخشهایی از ایران تایید کرد و گفت این اختلال همچنان ادامه دارد.
دو منبع مطلع حاضر در اصفهان روز شنبه ۶ آذر ماه در گفتوگو با صدای آمریکا از ادامه قطع اینترنت گوشیهای تلفن همراه و حضور پررنگ نیروهای نظامی و امنیتی در سطح شهر اصفهان خبر دادند.
همچنین ببینید: برخورد امنیتی با اعتراضهای مردمی در اصفهان؛ نتبلاکس قطعی اینترنت در بخشهایی از ایران را تایید کرد
وبسایت انگلیسی العربیه نیز به گزارش خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران اشاره کرد که نوشته تظاهرکنندگان جمعه در اصفهان «۵۰۰ نفر» بودهاند و «اقدام به پرتاب سنگ و آتش زدن موتور پلیس کردند» و نیروهای امنیتی ایران گاز اشکآور شلیک کردند.
مایک پومپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا، در توییتر به اعتراضات مردم اصفهان واکنش نشان داد و سرکوبگران را «اوباش خامنهای» نامید که در آبان۹۸ دست به کشتار ۱۵۰۰ نفر زدند و امروز در اصفهان به مردم به جرم تشنه بودن با خونسردی شلیک کردند.
ولید فارس، کارشناس سیاست خارجی و تحلیلگر رسانه در توییتی نوشت که تظاهرات اصفهان در ایران با وجود سرکوب امنیتی کاهش نمییابد.
روز جمعه همزمان با سرکوب معترضان در اصفهان توسط نیروهای دولتی، یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که مردم ایران حق دارند آزادانه سرخوردگی خود را ابراز کنند و از دولت پاسخ بخواهند.
همچنین ببینید: وزارت خارجه آمریکا: مردم ایران حق دارند آزادانه سرخوردگی خود را ابراز کنند و از دولت پاسخ بخواهند