لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۲

اعتراض‌ها به سیاست‌های آبی در ایران به استان چهارمحال و بختیاری هم کشیده شد


اعتراض به سیاست‌های آبی جمهوری اسلامی، چهار محال و بختیاری
اعتراض به سیاست‌های آبی جمهوری اسلامی، چهار محال و بختیاری

مردم معترض به سیاست‌های آبی جمهوری اسلامی روز دوشنبه یکم آذر ماه در شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری، به خیابان‌ها آمدند و تجمع و راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند.

در یک ویدئو از این اعتراضات، معترضان با تجمع در مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری می‌گویند: «وای اگر ایل ما، برنو به دست بگیرد.»

برنو، نوعی تفنگ قدیمی است که برای قوم لر، به‌ویژه بختیاری‌ها در ایران اهمیت و معنای خاصی دارد و در عزا، عروسی، و مواقع بحران از آن استفاده می‌کنند. برنو در تاریخ و فرهنگ صد سال گذشته قوم لر اهمیت داشته و به ادبیات بومی منطقه نیز راه یافته است.

پس از تداوم تجمع‌های کشاورزان اصفهان و حمایت مردم این استان از آن، اعتراضات در استان چهارمحال و بختیاری نیز از روز یک‌شنبه آغاز شد.

تجمع مردم شهرکرد در اعتراض به کم‌آبی و طرح‌های انتقال آب
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:19 0:00

معترضان روز یک‌شنبه با بستن چهارراه استانداری شهرکرد، نسبت به کم‌آبی و سوءمدیریت در حوزه آب تجمع کردند.

بستن چهارراه استانداری شهرکرد توسط مردم معترض به کم آبی – یکشنبه ۳۰ آبان
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00

ابربحران آب در ایران که تابستان گذشته با اعتراضات گسترده در خوزستان آغاز شد و به استان‌های دیگر از جمله لرستان، اصفهان، تهران، البرز، و آذربایجان شرقی کشیده شد، در فصل پاییز نیز از دو هفته پیش در اصفهان ادامه یافت و اکنون به استان چهارمحال و بختیاری گسترش یافته است.

تجمع اعتراضی مردم در شهرکرد - یکشنبه ۳۰ آبان
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

کم‌آبی در استان چهار محال و بختیاری در حالی است که به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، ۲۵ درصد اشتغال و ۲۰ تا ۲۵ درصد سهم صادرات استان مختص بخش کشاورزی است و تولید سرانه تولیدکنندگان بخش کشاورزی استان در مقایسه با کشور ۵۰ درصد است.

اعتراضات نسبت به سیاست‌های مقامات جمهوری اسلامی در حوزه آب در حالی به ادامه می‌یابد که ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران، روز یک‌شنبه به نقل از معترضان نوشت پروژه‌های انتقال آب از جمله تونل بهشت‌آباد، گلاب و سد و تونل کوهرنگ ۳ بدون مجوز و غیرقانونی هستند و زندگی و معیشت مردم در این مناطق را تحت تاثیر قرار داده و موجب خشک شدن چشمه‌ها و قنوات شده‌اند.

معترضان خواستار توقف این پروژه ها هستند و می‌گویند اگر قرار است آبی از این استان به سایر استان‌ها انتقال داده شود، باید برای مصارف شرب باشد و انتقال آب برای مصارف صنایع آب‌بر در استان‌های کویری مانند اصفهان و یزد نباید صورت بگیرد، زیرا نیمی از مردم این استان در تامین آب برای شرب با مشکل مواجه هستند و کشاورزان نیز با مشکلات بسیاری روبه‌رو شده‌اند.

بنا به گزارش‌های موجود پروژه‌های آب‌رسانی سیار در شهرک‌های صنعتی استان چهار محال و بختیاری نیز پاسخگوی نیازهای واقعی نیست و باعث تعطیلی واحدهای صنعتی در استانی که رتبه دوم بیکاری را به خود اختصاص داده، شده است.

خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، نیز روز جمعه محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری ایران به وزیران نیرو و جهاد کشاورزی مأموریت داد «در اسرع وقت» برای رفع مشکل آبریز زاینده‌رود در استان‌های چهارمحال و بختیاری، اصفهان و یزد اقدام کنند.

مصطفی فدایی‌فرد، رئیس کمیته تخصصی ارزیابی سیلاب کمیته ملی سدهای بزرگ ایران، در گفت‌وگویی که روز شنبه ۲۴ مهر در خبرگزاری کار ایران - ایلنا - منتشر شده، تأیید کرد بر اساس آمایش سرزمینی که سال ۱۳۵۳ انجام شد، روشن بود که «ایران کشوری خشک است»، اما با این حال «توسعه بی‌رویه کشاورزی» و «احداث بی‌رویه سدها» در دستور کار قرار گرفت.

اظهارات این مقام دولتی، گفته‌های یک کارشناس حوزه آب را تأیید می‌کند که پیشتر گفته بود در نتیجه انبوهی از تصمیم‌های مقامات دولتی در سال‌های گذشته، فلات مرکزی ایران در آستانه کوچ چند ده میلیونی و خالی شدن از سکنه است.

به گفته فدایی‌فرد، جمعیت ایران در سال ۱۴۲۰ «حدود یک‌صد میلیون نفر» پیش‌بینی شده و میزان آب مورد نیاز شهری و کشاورزی برای این جمعیت، «بیش از کل آب تجدیدپذیر در یک دوره نرمال خواهد بود» و به دست آمدن «آب تجدیدشونده» امکان‌پذیر نخواهد بود.

XS
SM
MD
LG