رئیس سازمان بازرسی ایران: تلاش می کنیم دو تابعیتی‌ها از دستگاه‌ها ترخیص شوند

ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور

ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ایران گفت افراد دو تابعیتی برای سازمان ها و دستگاه ها "ایجاد مشکل" می کنند و "تلاش می شود افراد دارای تابعیت مضاعف از دستگاه ها ترخیص شوند."

ناصر سراج گفته است: "بیشتر افراد متهم و مجرم که از کشور فرار کردند، دارای تابعیت مضاعف بودند."

به گزارش رسانه های ایران، ناصر سراج این سخنان را روز یکشنبه در مراسم معارفه مدیرکل بازرسی استان بوشهر اعلام کرد.

او گفت روز شنبه "با ارایه گزارشی در ارتباط با تابعیت‌های مضاعف برای قوای سه گانه، مرخص شدن این افراد را از دستگاه های اجرایی خواستار شدم."

رئیس سازمان بازرسی کل کشور این سخنان را چند روز پس از آن بیان می کند که یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت مسئولان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جلسه ای با اعضای این کمیسیون گفتند افراد دوتابعیتی مورد توجه "سرویس های جاسوسی خارجی" هستند.

سخنان ناصر سراج در حالی مطرح می شود که در جلسه "کمیسیون نخبگان و آینده نگاری" دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی که دی ماه ۱۳۹۳ برگزار شد بر استفاده ایرانیان خارج از کشور برای "خنثی سازی تحریم ها" تاکید شده بود.

در جلسه دی ماه ۱۳۹۳ این کمیسیون از "توجه به زیرساخت های مورد نیاز برای جذب نخبگان در کشور، لزوم تدوین قوانین تسهیل‌‍ گر در حوزه حمایت های از ایرانیان خارج از کشور، نیاز به بهره گیری از توانایی نخبگان و دانشمندان مقیم خارج از کشور در راستای تکمیل فرآیند گردش نخبگان و تقویت احساس نیاز به استفاده از ظرفیت نخبگان در تمامی رده های مدیریتی کشور" نیز سخن گفته شد.

کمیسیون نخبگان و آینده نگاری همچنین بر فراهم شدن مقدمات بهره گیری از ظرفیت و توانایی های ایرانیان خارج از کشور برای رشد و توسعه کشور تاکید کرد.

در دولت محمود احمدی نژاد و زمانی که تحریم های بین المللی علیه ایران افزایش یافت، نهاد ویژه ای تحت عنوان "شورای عالی ایرانیان خارج از کشور" تشکیل شد و جلسات مختلف دولتی با حضور ایرانیان خارج از کشور نیز با پوشش گسترده رسانه ای برگزار شد.

جواد قوام شهیدی، دبیرکل شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نیز اردیبهشت ماه گذشته گفت مهمترین دستاورد این شورا "تسهیل ورود ایرانیان خارج از کشور به ایران، از میان رفتن خلاءهای قانونی و موانع و مشکلات پیشین" بوده است.

با این حال، ناصر سراج گفته است افراد دو تابعیتی "خیالشان از بابت خانواده که در کشور دیگری مستقر هستند، راحت است به همین دلیل وقتی فساد می‌کنند یک روزه اقدام به فرار می‌کنند و ردگیری و برگشت آنها به کشور مشکل است."

او با اشاره به بازگشت هشت ایرانی زندانی در ارمنستان، گفته تلاش می‌شود زمینه بازگشت کسانی که در کشورهای دیگر زندانی هستند یا تابعیت مضاعف دارند و یا منجر به فسادی در کشور شده‌اند؛ به کشور فراهم شود.

نهادهای امنیتی ایران به ویژه سپاه پاسداران، شماری زیادی از افراد دو تابعیتی را که در خارج زندگی می کنند، از جمله استادان دانشگاه، فعالان اقتصادی و مطبوعاتی را پس از ورود به ایران بازداشت کرده اند. در این میان، محمود رضا خاوری، مدیرعامل سابق بانک ملی که به کانادا رفته است، به فساد اقتصادی متهم شده است.

محمود رضا خاوری در سال ۱۳۹۰ از ریاست بانک ملی استعفا داد و به کانادا رفت. بعد از خروج او از ایران، دولت محمود احمدی نژاد وی را متهم کرد که ۳ هزار میلیارد تومان از بانک اختلاس کرده است.