یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که به اعتقاد سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، افراد دوتابعیتی مورد توجه سرویس های جاسوسی خارجی هستند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، حسین نقوی حسینی با اشاره به جلسه روز چهارشنبه ۱۰ شهریور کمیسیون امنیت ملی مجلس با مسئولان سازمان اطلاعات سپاه، گفت در این جلسه مطرح شد که افراد دوتابعیتی مورد توجه جدی سرویسهای اطلاعاتی دشمن هستند و در پروژه نفوذ به کار گرفته میشوند.
این نماینده مجلس اضافه کرد: "در همین راستا اشاره شد که فردی که در جریان مذاکرات هستهای به اتهام جاسوسی بازداشت شده، دارای تابعیت مضاعف است."
اشاره او به عبدالرسول دری اصفهانی، کارشناس امور بانکی و مالی در مذاکرت هستهای ایران با قدرت های جهانی است که به اتهام "جاسوسی" احضار، بازجویی و با قید وثیقه آزاد شده است.
رسانههای اصولگرا و منتقدان برجام اتهامات گستردهای را علیه آقای دری مطرح کردند، از جمله این که او تابعیت بریتانیا را دارد و در ازای ارائه اطلاعات تیم ایرانی مذاکرات هستهای، از سازمان جاسوسی بریتانیا حقوق دریافت کرده است.
بعیدی نژاد: دری تابعیت انگلیس ندارد
این در حالیست که حمید بعیدی نژاد معاون وزارت امور خارجه ایران و سرپرست تیم کارشناسی ایران در مذاکرات هستهای، در مطلبی که در صفحه ایسنتاگرام خود منتشر کرد نوشت که عبدالرسول دری اصفهانی تابعیت بریتانیایی ندارد.
او در مطلب خود نوشت که آقای دری به عنوان نماینده یکی از نهادهای مسؤول بانکی و مالی و به اتکای چند دهه حضور در مناصب مختلف حقوقی و اجرایی در حوزههای مختلف در مرحله آخر مذاکرات مشورتهای فنی و تخصصی بانکی و مالی را به تیم ایران ارائه میکرد.
آقای بعیدی نژاد با اشاره به سوابق عبدالرسول دری نوشت که او برای حدود یک دهه در مذاکرات حقوقی در لاهه در پرونده حساس و مهم دعاوی ایران و آمریکا بهعنوان عضو داوری کشورمان شرکت میکرد. پس از آن برای حدود یک دهه دیگر وی بهعنوان وکیل حقوقی وزارت دفاع کشورمان در پرونده خریدهای تسلیحاتی ایران از آمریکا انجام وظیفه میکرد.
به نوشته این مقام وزارت امور خارجه ایران، ارائه این نظریه از سوی برخی از شخصیتها و وبسایت ها را، که نفوذ آقای دری اصفهانی در هیئت ایرانی موجب نقص برجام شده است، "ساده انگارانه" دانست و نوشت، ساختار برجام آنقدر پیچیده است که نفوذ یک فرد نمیتواند تبدیل به عاملی برای شکل دادن و تغییر اساسی آن بشود.
ضمن این، که به گفته حمید بعیدینژاد، کشورهایی که خود در مذاکرات هستهای حاضر بوده و قویترین سرویسهای جاسوسی جهان را در خدمت داشتند، نیازی به گرفتن گزارش از واسطهها نداشتند.
سرپرست تیم کارشناسی ایران در مذاکرات هستهای از نحوه حفاظت اطلاعات محرمانه توسط تیم ایران دفاع کرد و افزود که نمایندگان حاضر در تیم ایران، تنها در حوزه کاری خود به اطلاعات دسترسی داشتند و نظرات کارشناسی میدادند.