انتشار «برای بی‌مزار عاشقان» مژگان شجریان در حمایت از جنبش آزادی‌خواهی ایران

مژگان شجریان و مهدی باقری

مژگان شجریان و مهدی باقری، هنرمندان سرشناس موسیقی ایران، قطعه‌ موسیقایی را در حمایت از جنبش آزادی‌خواهی ایرانیان منتشر کردند.

این اثر با اجرای مژگان شجریان، و آهنگسازی مهدی باقری «برای بی‌مزار عاشقان» نام دارد که شعر آن توسط حسام‌الدین سروده شده است.

برای این قطعه تأثیرگذار، نماهنگی نیز به‌صورت ویدئو- انیمشن ساخته شده است که از طریق شبکه‌های اجتماعی این هنرمندان در دسترس علاقمندان قرار گرفت.

به گفته مهدی باقری، او بسیار تحت تأثیر این شعر گرفت زیرا بیانی گویا داشت که به خوبی به حال کنونی ایران‌زمین، رنج‌ها و دردهای را که طی سال‌ها کشیده است، و اوضاع امروز جامعه می‌پرداخت.

او در ادامه می‌افزاید که با توجه به شعر، ملودی این قطعه را ساخت و با سازهای مختلف آن را اجرا و تنظیم کرد و پس از آن با مژگان شجریان تماس گرفت و از او درخواست کرد تا «برای بی‌مزار عاشقان» را بخواند.

مهدی باقری با سپاسگزاری از همراهی مژگان شجریان، ابراز امیدواری می‌کند که این اثر در حرکت و جنبش آزادی‌خواهی ایران‌زمین تأثیرگذار باشد، و آنها به‌عنوان هنرمندانی که وظیفه دارند همراه، همگام، و همصدا با مردم باشند، توانسته باشند تا قدمی برای حمایت از جامعه و انقلابی ایرانیان بردارند.

این نوازنده و آهنگساز ایرانی امیدوار است تا با به ثمر رسیدن جنبش کنونی، به زودی شاهد روزهای روشنی باشد که با طعم شیرین آزادی همراه است.


به گفته مژگان شجریان برای او افتخاری است که با اجرای این اثر توانسته باشد تا دین خود را به مردمی ادا کند که در این مسیر و برای رسیدن به آزادی از جان و زندگی خود هزینه کرده‌اند.

او با اشاره به ویدئو انیمیشنی که برای قطعه «برای بی‌مزار عاشقان» ساخته شده است، می‌گوید که به دلیلی امنیتی امکان نام بردن از هنرمند سازنده را ندارد ولی آنها قدردان او هستند که چنین اثر زیبا و خلاقانه‌ای را آفرید.

مژگان شجریان می‌گوید که این ویدئو انیمیشن حرکتی را توسط مام ایران‌زمین به تصویر می‌کشد که نماد یک زن است.

این مام وطن ابتدا جوان است که اشاره به جوانان ایران‌زمین دارد که در جنبش اخیر بسیار فعال بودند، و در طول زمان به حرکت خو‌د ادامه می‌دهد و نمادهایی را می‌بینیم که نشانه‌های رویدادهایی است که اخیراً شاهد آنها بودیم.

این خواننده در ادامه می‌افزاید که برای نمونه، یخی که او حمل می‌کند، نماد یخی است که پیکر کیان پیرفلک را تا صبح در کنار آن نگه داشتند و اشاره به فاجعه دزدیده شدن جسدها دارد، و یا عاشقانی که جان خود را از دست دادند ولی مزار آنها مشخص نیست و این قطعه نیز از نام آنها گرفته شده است.

کیان پیرفلک

خانم شجریان با اشاره به اینکه تا جایی پیش می‌رویم که مام وطن می‌گوید که باید بخوانیم، می‌گوید که منظور از خواندن، همصدا شدن، شکستن سکوت، و همراهی برای رسیدن به آزادی است.

او با بیان اینکه مام ایران‌زمین در طول این مسیر و به دلیل رنج‌ها و سختی‌ها پیر شده است، می‌گوید: «ایران در لحظه رسیدن به آزادی دوباره جوان، سرحال، و سرزنده می‌شود که نماد جوانانی است که برای آینده ایران تلاش خواهند کرد تا ایرانی آزاد را به ثمر برسانند.»

مهدی باقری با قدردانی از تمامی هنرمندانی که در تولید این اثر مشارکت داشتند، ابراز امیدواری می‌کند که در فردای آزادی ایران، اسامی آنها را اعلام کند تا همه بدانند که با چه عشق، انگیزه، و اشتیاقی همراه این پروژه بودند.

اعتراضات اخیر در ایران که به دنبال کشته شدن مهسا امینی در ماه شهریور آغاز شد، همچنان ادامه دارد. در ماه‌های گذشته بسیاری از هنرمندان ایرانی با انتشار آثار متنوعی در سبک‌های متنوع موسیقی از این اعتراضات سراسری حمایت کردند.