مجلس شورای اسلامی با اصلاح قانون انتخابات مجلس تصویب کرد که رئیس جمهوری، اعضای شورای نگهبان و مقامات و مسئولان اجرایی و نظارتی انتخابات حق اعلام نظر درباره کاندیداها و جریانات سیاسی حاضر در انتخابات را ندارند.
به گزارش خبرگزاری مجلس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سهشنبه به ماده ۱۳ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس رای مثبت دادند. این طرح اعضای شورای نگهبان، اعضای هیاتهای نظارت شورای نگهبان، رئیس جمهوری، وزیر کشور و معاونان و مشاوران آنها، رئیس ستاد انتخابات کشور، استانداران، فرمانداران و معاونان و مشاوران آنها و اعضای هیاتهای اجرایی انتخابات و بازرسان و سایر دست اندرکاران امور اجرایی و نظارتی انتخابات را از "اعلام نظر به نفع یا به ضرر نامزدها و جریانهای سیاسی در انتخابات" منع میکند.
شورای نگهبان از سوی نامزدهای انتخابات در سال ۸۸ متهم شده بود که در آن انتخابات به نفع کاندیدا و گروه خاصی اعلام نظر و یا جانبداری کرد.
این مصوبه نمایندگان مجلس برای اجرایی شدن نیاز به تصویب شورای نگهبان دارد و در صورت نهایی شدن، برای متخلفان "جزای نقدی درجه شش" درنظر گرفته است. طبق قانون مجازات اسلامی این نوع مجازات شامل دو میلیون تا هشت میلیون تومان جریمه خواهد بود.
از دیگر مصوبات جلسه امروز مجلس ممنوعیت انتشار نظر یا عکس مقام های حکومتی در حمایت یا علیه کاندیداها بود. ضمن این که نصب پوستر و آگهی تبلیغاتی انتخاباتی در تمام اماکن دولتی و خصوصی سراسر کشور ممنوع شد.
همچنین مصوب شد که شهرداری حق ندارد از بابت نصب موارد تبلیغاتی در مکانهای از پیش تعیین شده، از کاندیداها وجهی دریافت کند.
دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، هفتم اسفند امسال به صورت همزمان در سراسر ایران برگزار میشود.
پیش از این حسن روحانی گفته بود که شورای نگهبان تنها وظیفه نظارتی داشته و حق مداخله در تعیین صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس را ندارد. این اظهارنظر رئیسجمهوری با مخالفت شدید مقامات ارشد نظام مواجه شد.
رهبر جمهوری اسلامی هم در نهایت از مخالفان نظر آقای روحانی حمایت کرد و از شورای نگهبان خواست از ورود افراد "بیصلاحیت" به انتخابات جلوگیری کند.