لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۸

روحانی خواستار برگزاری شفاف و قانونی انتخابات خبرگان و مجلس شد


حسن روحانی رئیس جمهوری ایران معیار تایید صلاحیت افراد در انتخابات را تنها قانون دانست و توجه به شایعات و اتهامات در روند تایید صلاحیت را رد کرد.

رئیس جمهوری ایران روز شنبه نهم خرداد در جمع فرمانداران و استانداران درباره تایید صلاحیت افراد در انتخابات گفت: «اتهامات باید در یک دادگاه صالحه بحث شود و متهم و وکیلش از خود دفاع کنند، سپس رای داده شود به همین دلیل ما قاضی نیستیم و صلاحیت‌سنج هم همراه نداریم که بخواهیم صلاحیت سنجی کنیم.»

جمهوری اسلامی امسال انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری را همزمان برگزار می‌کند. پیش از برگزاری انتخابات، شورای نگهبان باید صلاحیت نامزدان انتخاباتی را تایید کند؛ امری که همواره اجرای آن مورد انتقاد بخش از شرکت کنندگان در انتخابات بوده است.

آقای روحانی در بخش دیگری از سخنان خود درباره انتخابات پیش رو گفت: «مبادا در شهرستانی به گوش برسد که یک وقت دولت، سپاه، ارتش، صداوسیما، استاندار، فرماندار و دفتر امام جمعه طرفدار این یا آن هستند که این یعنی سم برای انتخابات. همه مقامات مسوول، همه قدرت های مسلح و غیرمسلح، مسوولین رده بالای کشور که مسوولیت آنها فرای حزب و جناح است، نباید کاری کنند که این تهمت به آنها زده شود.»

او خطاب به استانداران و فرمانداران گفت: «به صراحت می‌گویم در ماجرای انتخابات در برابر هیچ حزب، گروه، جناح، جریان و فشاری مرعوب واقع نشوید و البته در برابر هیچ جریانی هم نباید مفتون واقع شوید.»

رئیس جمهوری ایران در بخش دیگری از سخنان خود خواستار آن شد تا در انتخابات از صندوق‌های شفاف استفاده شود. او گفت: «صندوق رای نیز باید صندوقی پلاستیکی و شفاف باشد...تا من که نفر اول هستم و رای می دهم، ببینم که صندوق خالی است و فردا به دروغ به من نگویند که این صندوق یک سومش پر بود، برای چه دور صندوق پارچه ای پیچیده می شود تا اتهامات زده شود؟»

او اضافه کرد که حتی در صورت امکان می‌شود در محل شمارش آرا دوربین نصب کرد تا در زمان شمارش آرا همه از روی صفحه نمایش نظاره گر شمارش آرا باشند.»

کنایه رئیس جمهوری ایران درباره پر بودن یک سوم صندوق‌ها پیش از آغاز رای‌گیری، به انتخابات جنجال برانگیز سال ۸۸ باز می‌گردد. پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آن سال، برخی از منتقدان دولت از پر بودن بخشی از صندوق‌ها پیش از آغاز رای‌گیری سخن گفتند.

آقای روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت که حذف هیچ جناحی در کشور ممکن نیست. او اضافه کرد:«جناح‌ها یک ریشه فکری، تاریخی، عقیدتی و دینی و علمی دارند. ممکن است به شکلی اسم و شکل حزب عوض شود اما افکار می‌ماند.»

رئیس جمهوری ایران در ادامه سخنان خود به لغو سخنرانی‌های چهره‌های سیاسی در شهرهای مختلف ایران اشاره کرد و گفت: «همه ما باید شرایط رقابت سالم را فراهم کنیم، اینطور نباشد که بگویند آن آقا نباید در این شهر صحبت کند؟ اینقدر برچسب زده می‌شود که نمی‌دانم از کجا این برچسب‌ها تولید می‌شود.»

او با بیان اینکه همه کسانی که به طور قانونی فعالیت می‌کنند، رهبری و قانون اساسی را قبول دارند، اضافه کرد: «اگر کسی قانونی نیست پس قانونی نیست و فعالیت نکند، بگذاریم هر گروه، جناح و حزب که قانونی است فعالیت قانونی بکند.»

طی ماههای گذشته سخنرانی‌های برخی چهره‌های سیاسی از جمله علی مطهری، در شهرهای مختلف لغو شده است. لغو سخنرانی حسن خمینی، نوه آیت الله خمینی در بروجرد نیز سال گذشته خبرساز شد.

روحانی درباره انتقاد فراوان از دولت نیز گفت: «باید از ما انتقاد کرد، ما دارای عصمت نیستیم، متاسفانه یا خوشبختانه خواب هم نمی بینیم ، به فال و فالگیری و جن‌گیری هم از اول معتقد نبودیم، مبنای ما مشورت با صاحب نظران است.

این بخش از سخنان او به کنایه اشاره به دولت احمدی‌نژاد داشت. منتقدان دولت احمدی‌نژاد او را متهم کرده بودند که برخی از تصمیمات مهم را با فالگیری و جن‌گیری اتخاذ می‌کند.

XS
SM
MD
LG