لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱ تیر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۰

رئیس قوه قضاییه ایران: شورای نگهبان محکم جلوی "فتنه‌گران" بایستد


رئیس قوه قضاییه بدون نام بردن از حسن روحانی، سخنان رئیس‌جمهوری ایران را درباره نقش شورای نگهبان در انتخابات مجلس به شدت مورد انتقاد قرار داد. آیت‌الله صادق آملی لاریجانی تاکید کرد که شورای نگهبان باید "محکم" بایستد و از ورود افراد "فتنه‌گر" که "لعاب و رنگ عوض کرده‌اند" جلوگیری کند.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران روز ۲۸ مرداد ماه تاکید کرده بود که شورای نگهبان تنها نقش نظارتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی دارد. این سخنان در روزهای گذشته با اعتراض واکنش منفی اصولگرایان، شورای نگهبان و مقامات نظامی مواجه شد.

در یکی از تندترین واکنش‌ها محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بدون اشاره به نام روحانی از او خواسته بود که "سنجیده‌تر" سخن بگوید. حالا صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه هم با رد تفسیر دولت از نقش شورای نگهبان عنوان کرده که این سخنان "باطل" است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،آقای آملی لاریجانی روز دوشنبه در جمع مسوولان قضایی گفت: "هم براساس نص قانون اساسی و هم براساس تفسیری که خود شورای نگهبان دارد نظارت این شورا از بدو عملیات انتخابات تا به پایان استصوابی است. ما نباید حرف‌هایی را که سال‌های سال مطرح و پاسخش داده شده است دوباره مطرح کنیم. گاهی انسان حرف‌های عوامانه‌ای می‌شنود که تعجب می‌کند."

رئیس قوه قضاییه عنوان کرد: "یک آقایی که هم به دیانت و هم به انقلابی بودنش اعتقاد دارم سخنی گفته است مبنی بر اینکه ما فقط از مجاری قانونی چهارگانه می توانیم نظارت کنیم. گفته‌اند که ما عدم احراز صلاحیت نداریم؛ این حرف باطل و غلطی است و این حرف ها برای کسی است که قانون را نمی‌شناسد."

به اعتقاد عالی‌ترین مقام قضایی ایران، این که عده‌ای می‌گویند "اصل بر برائت است" هم "حرفی عوامانه" است. آقای آملی لاریجانی ابراز تعجب کرد که "مسئولی که انسان واقعا توقع ندارد، مسایلی را می گوید و روزنامه‌ها رسانه‌ای می‌کنند."

او همچنین با بیان این که "برخی کسانی که در جریان فتنه ۸۸ فتنه‌گر بودند و برخی از‌ آنها محکومند، حالا آمده‌اند لعاب و رنگ عوض کرده‌اند و احزابی درست می‌کنند و می‌خواهند در صحنه بیایند" از شورای نگهبان خواست تا "به هوش و حواس جمع باشد و محکم پای ارزش‌های انقلاب بایستد".

حسن روحانی هفته گذشته در نشست مشترک هیات دولت و استانداران سراسر کشور گفته بود: "شورای محترم نگهبان ناظر است نه مجری. مجری انتخابات دولت است. دولت مسئول برگزاری انتخابات است و دستگاهی هم پیش‌بینی شده که نظارت کند تا خلاف قانون صورت نگیرد. شورای نگهبان چشم است و چشم نمی‌تواند کار دست را بکند، نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند باید به قانون اساسی کاملاً توجه کرده و عمل کنیم."

واکنش وزیر کشور به رئیس قوه قضاییه

گویا اشاره رئیس قوه قضاییه به "عوامانه" حرف زدن یک مقام مسوول به اظهارنظر عبدالرضا رحمانی فضلی بوده که روز یکشنبه در مصاحبه با وبسایت خبرآنلاین گفته بود که "عدم احراز صلاحیت" مبتنی بر "عدم تحقیق" درست نیست چرا که در اسلام اصل بر برائت است.

پس از اعتراض رئیس قوه قضاییه به این سخنان، وزیر کشور ایران روز دوشنبه و در نشستی خبری عنوان کرد: " به نظر من ایشان گزارش را خودشان نخوانده‌اند و به ایشان اطلاع داده‌اند. ما خودمان از آقای آملی و منبرهای علما یاد گرفتیم که اصل بر برائت است. ما نمی‌توانیم همه را مجرم بدانیم مگر اینکه عکسش ثابت شود. ما همه را مبرا می‌دانیم مگر این که خلافش ثابت شود."

این مقام دولتی با پذیرش " نظارت استصوابی" شورای نگهبان دخالت بخش نظارتی در بخش اجرا را منتفی دانست و خطاب به آملی لاریجانی گفت: " کافی است ما حسن نیت داشته باشیم و با ادب و اخلاق با هم صحبت کنیم و تعامل داشته باشیم. بهتر است یکدیگر را متهم به عوام گرایی نکنیم. هر کس تخصصی دارد؛ همه مسائل عمومی را در یک سطح درک می کنند. این بی حوصلگی و کم تحملی است که همدیگر را به برخی مسائل متهم کنیم که در شئونات اخلاق اسلامی نیست."

رحمانی فضلی تاکید کرد که "ما از اینکه برخی ما را عوام خطاب کنند٬ ناراحت نمی‌شویم. اگر کسی فکر کند در مقابل عظمت هستی و اطلاعات گسترده عوام نیست، جای سوال است".

XS
SM
MD
LG