فرانسه خواستار آزادی فوری برنارد فیلان و شش زندانی فرانسوی دیگر شد

برنارد فیلان، شهروند فرانسوی-ایرلندی زندانی در ایران - آرشیو

وزارت امور خارجه فرانسه روز پنجشنبه ۶ بهمن خواستار آزادی فوری برنارد فیلان، شهروند فرانسوی-ایرلندی بازداشت شده در ایران شد. پاریس اعلام کرد که از رساندن مراقبت‌های پزشکی اضطراری به او خودداری شده است.

به گزارش رویترز، روابط بین فرانسه و ایران در ماه‌های اخیر رو به زوال بوده و تهران هفت تن از شهروندان فرانسوی را در شرایطی که به گفته پاریس دستگیری‌های خودسرانه و معادل گروگان‌گیری دولتی است، بازداشت کرده است.

فیلان، ۶۴ ساله، مشاور گردشگری در اوایل اکتبر سال گذشته میلادی (اوایل پاییز ۱۴۰۱) در حالی که اعتراضات ضد دولتی در سراسر کشور گسترش یافت، بازداشت شد.

به گفته دیپلمات‌ها، او اخیراً به اعتصاب غذایی که به سلامتی او آسیب رسانده، پایان داده است ولی همچنان در وضعیت وخیمی به سر می‌برد.

همچنین ببینید: برنارد فیلان، شهروند فرانسوی-ایرلندی زندانی در مشهد، به اعتصاب غذای خود پایان داد

آن کلر لژاندر، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در یک کنفرانس خبری، ضمن خواستار شدن آزادی فوری برنارد فیلان به همراه شش زندانی فرانسوی دیگر، به خبرنگاران گفت: «ما با توجه به وخامت شدید سلامتی او بسیار نگران هستیم.»

او گفت که پاریس تهران را در قبال سلامت همه شهروندانش مسئول می‌داند و افزود: «عدم دسترسی به امکانات پزشکی در این برهه از سوی مقامات ایرانی کاملاً غیرقابل قبول است.»

خانواده لویی آرنو شهروند ۳۵ ساله فرانسوی که برای گردشگری به ایران سفر کرده بود، روز پنجشنبه به طور علنی اعلام کردند که پسرشان در ۲۸ سپتامبر (۶ مهر) بازداشت شده و در زندان اوین تهران بسر می‌برد.

در سال‌های اخیر، سپاه پاسداران ایران ده‌ها شهروند دوتابعیتی و خارجی را عمدتاً به اتهامات جاسوسی و امنیتی دستگیر کرده است.

همچنین ببینید: کارزار شماری از زندانیان دوتابعیتی؛ «نشان دهیم که در داشتن یک هدف مشترک متحدیم»

گروه‌های حقوق بشر، ایران را به تلاش برای گرفتن امتیاز از سایر کشورها از طریق این دستگیری‌ها متهم کرده‌اند. ایران که تابعیت مضاعف را به رسمیت نمی‌شناسد، حبس زندانیان را برای به دست آوردن اهرم سیاسی انکار می‌کند.

کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه، روز چهارشنبه ۵ بهمن با همتای ایرانی خود، حسین امیرعبداللهیان، صحبت کرد و خواستار آزادی تمامی زندانیان شد.

حدود ۴۰ شهروند اروپایی در ایران زندانی هستند. خانم کولونا که روز دوشنبه در بروکسل صحبت می‌کرد، گفت که برای رسیدگی به این موضوع خواستار یک واکنش جمعی اروپایی است.

همچنین ببینید: آمریکا: استفاده جمهوری اسلامی از «بازداشت افراد به عنوان اهرم سیاسی» ظالمانه است