گرما و رطوبت هوا در آینده بخش‌هایی از خلیج فارس را غیرقابل سکونت می کند

بدن انسان ممکن است بتواند از طریق تعرق خود را با گرمای شدید وفق دهد، اما این اتفاق زمانی می‌افتد که رطوبت هوا از حد آستانه تحمل انسان فراتر نرود. این حد آستانه رطوبت، مرز بقای انسان را تعریف می‌کند.

نتایج تحقیقات و شبیه‌سازی مدل آب‌وهوای منطقه‌ای نشان می‌دهد که تا پایان قرن حاضر بخش‌هایی از حاشیه خلیج فارس آنقدر گرم و مرطوب خواهد شد که تحمل آن فراتر از توانایی انسان خواهد بود.

این تحقیق می‌گوید ترکیب گرما و رطوبت در این منطقه برای دست‌کم شش ساعت در روز تا ۷۴ الی ۷۷ درجه سانتیگراد پیش خواهد رفت.

در سال‌های اخیر موج گرما برای بیماران و سالخوردگان غیرقابل تحمل بوده، اما آنچه که در آینده قرار است رخ دهد، حتی برای جوانان سالم نیز خارج از تحمل خواهد بود.

فاتح الطاهر استاد مهندسی محیط زیست در دانشگاه ام‌.آی‌.تی و یکی از دانشمندان مجری این تحقیق می‌گوید "شما می‌توانید تا ۳۵ دقیقه در سونای مرطوب بمانید، ولی تصور کنید این زمان به شش ساعت افزایش یابد."

طبق تحقیق اخیر که در مجله "تغییرات آب‌هوای طبیعت" منتشر شده با توجه به وضع منحصر به‌ فرد جغرافیایی و آب‌ و هوای خلیج فارس و روند حاضر افزایش دما، اگر میزان تولید گازهای گلخانه‌ای به میزان فعلی ادامه یابد، هر دهه بر میزان دما افزوده خواهد شد.

جرمی پال از دانشگاه لویولا مری‌مانت، دیگر پژوهشگر این پروژه تحقیقاتی است. او به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته موج گرمای کشنده شبیه به آنچه که در سال ۲۰۰۳ اروپا را فراگرفت خواهد بود. آن زمان بیش از ۷۰ هزار اروپایی بر اثر گرمای جانکاه از بین رفتند.

به گفته پال و الطاهر شهرهایی مثل ابوظبی، دوبی و دوحه بسیار گرم خواهند بود، اما به لطف وجود کولر و تهویه غیرقابل سکونت نخواهند شد، هرچند برای افرادی که در فضای بیرون کار یا زندگی می‌کنند تحمل آن غیرممکن می‌شود. آنان گفتند با آن که مکه به این اندازه داغ نخواهد شد، اما هر سال مراسم حج به قیمت جان بسیاری از زائران تمام خواهد شد.

کریس فیلد، پژوهشگر محیط زیست موسسه کارنگی، به آسوشیتدپرس گفت "برخی از ابعاد ترسناک ناشی از تغییرات آب و هوا کاملا خارج از حیطه تجربه انسان است. اگر ما برای پرهیز از گرمای شدید همراه با شرجی تغییرات آب‌ و هوایی را محدود نکنیم، مردمان این مناطق در هر صورت مجبور خواهند بود جای دیگری را برای زیست پیدا کنند."

الطاهر در تحقیق خود نتیجه گرفته "اگر جهان تولید گازهای گلخانه‌ای را محدود کند موج گرمای شدید قابل اجتناب خواهد بود."