مخالفت چین، روسیه و سوریه با قطعنامه سازمان ملل برای کمک به مسلمانان روهینگیا

روسیه و چین پیشتر در شورای امنیت تهدید کرده بودند هرگونه قطعنامه علیه نظامیان میانمار را وتو می کند.

در حالیکه مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه ای را برای کمک به مسلمانان روهینگیا و بازگشت آرامش در مناطق محل سکونت آنها در میانمار تصویب کرد، چین، روسیه و سوریه با آن مخالفت کردند.

رای گیری این قطعنامه جدید روز یکشنبه سه دی برگزار شد و در حالیکه ۱۲۲ کشور با آن موافق بودند، ۲۴ کشور رای ممتنع دادند اما روسیه، چین و سوریه جزو ده کشوری بودند که با این قطعنامه مخالفت کردند.

براساس این قطعنامه، از دولت میانمار خواسته شده که اقدام نظامی علیه اقلیت مسلمان روهینگیا را متوقف کند و همچنین خواستار گزینش یک نماینده ویژه برای میانمار شده است.

از زمان آغاز بحران علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار، روسیه و چین از حکومت نظامیان این کشور حمایت کردند و پیشتر هم هرگونه اقدام شورای امنیت را تهدید به وتو کرده بودند.

بحران شش ماه اخیر در میانمار

شهریور ماه گذشته، بعد از تنش ارتش آزادیبخش که خود را به روهینگیا منتسب می کند، نظامیان میانمار به استان راخین حمله کردند. درگیری و خشونت ارتش موجب مهاجرت بیش از نیم میلیون نفر به بنگلادش شد.

میانمار با اکثریت بودایی، مسلمانان روهینگیا را به رسمیت نمی شناسد و همزمان خشونت ها علیه این گروه را رد می کند. با این حال، آمریکا و سازمان ملل از خشونت نظامیان علیه روهینگیا انتقاد شدید کرده اند. وزارت خارجه آمریکا بعد از ابراز نگرانی در اواخر شهریور، ضمن کمک ۲۲ میلیون دلاری در مهرماه، در اواخر مهر رسما توسط وزیر خارجه آمریکا، ارتش میانمار را مسئول خشونت ها نامید. آذرماه نیز آقای تیلرسون، خشونت ها علیه روهینگیا را رسما «پاکسازی قومی» نامید.

بعد از سفر پاپ فرانسیس به میانمار، دولت آنگ سان سوچی خواستار بازگشت مسلمانان روهینگیا شد اما سازمان ملل می گوید هنوز استان راخین برای آنها امن نیست.