رئیس جمهوری ایالات متحده میگوید پایان دادن به همه گیری کرونا، هم در آمریکا و هم در سراسر جهان، در صدر اولویتهای او است.
جو بایدن، نخستین روزهای کار خود را با هدف غلبه بر دوران تیره همهگیری کرونا آغاز کرد.
در اولین هفته ورود او به کاخ سفید، آمار موارد ابتلا به کووید-۱۹ در داخل آمریکا به ۲۵ میلیون نفر رسیده بود و ایالات متحده از جمله کشورهایی بود که در جهان به لحاظ شمار موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی کرونا، با آمار قابل ملاحظه ای رو به رو بود.
تا ماه فوریه نیم میلیون از مجموع ۵ میلیون آمار تلفات جهانی، شهروند آمریکا بودند.
همچنین ببینید: تلفات ناشی از کرونا در آمریکا؛ کارشناسان بهداشت: بخشی از مرگ و میرها «اجتنابپذیر» بوداما در میانه اقدامات و تلاشهای ضربتی دولت آمریکا برای واکسیناسیون سراسری و در حالی که هنوز نیمی از جمعیت جهان در مقابل کووید-۱۹ واکسینه نشده بودند نوع جهش یافته و گونه به شدت عفونتزای آن، دلتا، از راه رسید.
پرزیدنت بایدن در رویارویی با این پدیده و مسئولیتش نسبت به شهروندان آمریکا و جهان گفت: وظیفه اخلاقی خود میداند که به عنوان رئیس جمهور ثروتمندترین کشور جهان، بین این دو مسئولیت تعادل برقرار کند.
ایالات متحده در ماه ژوئن پس از آن که بیش از نیمی از شهروندان خود را در مقابل کرونا واکسینه کرد، میلیونها دز واکسن به کشورهای کم درآمد ارسال کرد، و در ماه سپتامبر قول داد که بیش از یک میلیارد دزز دیگر به کشورهایی که توانایی خرید واکسن را نداشتند اهدا کند.
همچنین ببینید: کاخ سفید از اهدای ۲۰۰ میلیون دز واکسن کرونا به کشورهای نیازمند خبر دادجو بایدن گفت: «ایالات متحده در زمینه اهدای واکسن در جهان پیشگام است. همزمان با این اقدام، کشورهای پر درآمد دیگر هم باید به سهم خود به تعهداتشان در زمینه اهدای واکسن عمل کنند. به همین دلیل ما امروز با همکاری نزدیک اروپا و شرکای دیگرمان، در حال کمک به گسترش واکسیناسیون جهانی هستیم.»
با این حال، منتقدان میگویند ایالات متحده به عنوان ثروتمندترین کشور جهان، بیش از اینها میتواند به کمپین جهانی مقابله با کرونا کمک کند. برخی می پرسند، چرا میلیونها دز اضافه از این واکسن در انبارهای کشورهای ثروتمند خاک می خورد؟ چرا شهروندان آنها دز سوم يا دزز یادآور را هم دریافت کردهاند، در حالی که خیلیها در جهان هنوز از دریافت اولین دوز واکسن محرومند؟
همچنین ببینید: سازمان بهداشت جهانی: نابرابری در واکسیناسیون «نشاندهنده بیتوجهی» به فقیرترین افراد جهان است